Fredag 6. januar får vi formidlet denne offisielle uttalelsen fra Hasselblads norske importør. Det er Marc Lethenet i Hasselblad som skriver: «Vi har ikke mer nytt om DJIs partnerskap med Hasselblad. Vi vil fortsette å samarbeide om å fremme bildeteknologi i verdensklasse til kreative rundt om i verden.»

DJI er godt kjent innen fotobransjen for sine droner, men er også involvert i andre bransjer, som landbruk, sikkerhet, energi og infrastruktur. Selskapet kjøpte seg i fjor inn som minoritetseier i Hasselblad, og Kevin Rabers artikkel er en slags logisk analyse av hvordan DJI i dag visstnok skal være den faktiske majoritetseieren.

Skjermbilde 2017-01-05 13.15.10.jpg

Artikkelen i Luminous Landscape 4. januar 2017.

Bakgrunnen sies å være kapitalbehov i forbindelse med lanseringen av Hasselblad X1D, som ble lansert i fjor sommer, men som fysisk har latt vente på seg. Fotomag brakte et førsteinntrykk av kameraet i vårt Fotomag nr. 2 - 2016, men hadde ikke mulighet til å foreta en full test den korte tiden vi lånte demoproduktet av importøren, Interfoto

Hasselblad har gjennom de siste årene skiftet både ledelse og eiere en rekke ganger, etter at det Gøteborg-baserte selskapet måtte ut og finne nye partnere økonomisk og teknologisk på slutten av 1990-tallet. Selv om vi i Fotomag ikke kan gå god for påstandene, er det ingen tvil om at Kevin Rabers artikkel stiller vesentlige spørsmål rundt Hasselblads videre skjebne og fremtiden for deres produkter.

For vår egen del vil vi påpeke at DJI har markert seg som en ledende kraft innen film- og fotobransjen med sine droner, stabilisatorprodukter og annet som har bidratt til at amatører så vel som profesjonelle har fått nye verktøy til fotografering og filmskaping. Vi har møtt DJI og tester deres produkter, og vil ikke bli overrasket om selskapet har teknologi, innovasjon og finansielle muskler som kan bidra til å bære Hasselblad videre.