Importør:

Objektivet, som er i handelen i slutten av juli, veier bare 680 gram, og er kanskje like interessant for DX-format (som Nikon D7500 og D500) som FX-format. Med DX-format får du bildevinkler tilsvarende 105–450 mm. Bildestabilisatoren (VR) skal nå klare inntil 4,5 lukkertrinn, nærgrensen er gode 1,2 meter, som gir et størrelsesforhold på 0,25x. En egen sport-innstilling er tilgjengelig for bildestabilisatoren, og gir da et mer stabilt søkerbilde. En AF-P pulsmotor sørger for hurtig og svært stillegående autofokus, og den elektromagnetiske blenderen med ni avrundede lameller sikrer jevn og nøyaktig eksponering selv ved hurtige serieopptak, samtidig som uskarpe områder blir gjengitt mykt og naturlig.

Objektivet er konstruert med 18 elementer i 14 grupper, der ett element er av ED-glass. Filterdiameteren er 67 mm. Forgjengeren, AF-S Nikkor 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED VR, fikk mye skryt for sin gode kvalitet i forhold til prisen da det kom for mer enn ti år siden. Det objektivet var litt tyngre, og selges i dag for en lavere pris enn nykomlingen. Nærgrensen var litt dårligere, bildestabilisatoren ikke fullt så effektiv, og i følge Nikon er den nye en del raskere og mer stillegående.

AFP_70_300E_ED_VR_side.JPG

Den brede zoomringen og fokusringen har godt gummigrep.

Det nye objektivet er værbestandig, og leveres med solblender og my pose. Stativfeste får du derimot ikke. Det skulle heller ikke være nødvendig, så lenge de fleste nok kommer til å bruke objektivet håndholdt. Og når du trenger stativ vil den lave vekten og lengden på bare 14,6 cm gi et bra tyngdepunkt selv med stativfeste på kameraet.

AF-P NIKKOR 70–300mm f/4.5-5.6E ED VR er i butikkene i slutten av måneden og vil koste ca. 8.700 kroner. Mer informasjon finner du hos Nikon.