Det er 25 prosent tynnere enn PowerShot G7 X Mark II, har en 3x optisk zoom tilsv. 28–84 mm f/2–4,9 og en 1" 20 Mp CMOS bildebrikke. Canons første lansering i 2017 veier bare så vidt 200 gram med batteri og minnekort, og går fint i en vanlig lomme.

Canon PowerShot G9 X Mark II er et hurtig kamera, og tar 8,2 bilder i sekundet, og duger like bra til Full HD videofilming som til stillbilder. Kameraet har innebygd lavenergi Bluetooth som gjør at du kan ha kameraet kontinuerlig oppkoblet mot mobil og nettbrett. Det er også mulig å bruke mobilen til fjernstyring av kameraet.

PowerShot G9X Mark II BK BCK.jpgDen 3 tommer store pekeskjermen gjør det lett å vurdere motiver og stille inn kameraet.

Det lyssterke zoomobjektivet sammen med den lysfølsomme bildebrikken gir kameraet ekstra gode egenskaper i dårlig lys, og med innebygd ND-filter kan du dessuten bruke lange lukkertider for uskarpe bevegelige motiver, som vannfall, uten at bildet blir overeksponert.

Responstiden er ultra-rask med 0,14 sekunders autofokus, så du ikke skal gå glipp av motiver som dkker opp. Det er lett å velge mellom automatikk og egne innstillinger med ringen rundt objektivet. Kreative funksjoner som intervallopptak er også på plass.

PowerShot G9X Mark II Silver Top lens Out.jpgCanon PowerShot G9 X Mark II kommer i februar og har veiledende pris på ca. 5000 kroner.

Mer informasjon hos Canon.