Importør:

A7R III har samme 42,4 Mp fullformat CMOS-brikke, og i store trekk samme kompakte hus som forgjengeren A7R II, og vil ved introduksjonen i november koste 34.000 kroner, omtrent det samme, det også. Forgjengeren har fortjent blitt lovprist som et fremragende kamera for natur- og landskapsfotografer, men fansen har også savnet særlig to ting: raskere serieopptak og bedre batteritid.

Nå er de blitt hørt. Den høyoppløste bildebrikken er blitt oppgradert med integrert signalbehandling (LSI) som dermed har gjort det mulig å levere hele 10 bilder i sekundet med følgefokus, mot 5 bilder i forgjengeren. Et kritisk punkt har vært batteritiden. A7R II konket ut allerede ved ca. 295 bilder (målt med CIPA-standarden), mens A7R III nå har fått samme effektive batteri som A9, og dermed samme batteritid – 650 bilder på en ladning. A7R III kan også bruke samme batterigrep som A9, VG-3EM. Da har du to batterier til rådighet og et tyngre, mer stabilt hus for håndholdt fotografering.

A7RM3_rear.jpg

Bildestabilisatoren er også oppgradert. Den er fremdeles femveis, men Sony hevder at den nå kompenserer for 5,5 trinn (mot før 4,5 trinn). Minst like interessant er at Sony ved å forbedre prosessoren og antirefleksbehandlingen på bildebrikken nå mener at A7R III klarer et dynamisk område på hele 15 trinn. ISO-følsomheten er lett økt til 32.000, men kan overstyres til 102.400 for stillbilder. Sony A7R III har ikke optisk lavpassfilter, og klarer 14 bits RAW selv ved opptak med elektronisk (stillegpende) lukker og kontinuerlig opptak. 

Kameraet har også fått den fine søkeren til Sony A9, med 3,69 Mp OLED. Her får du riktignok ikke kontinuerlige opptak uten blackout, men i liveview-modus kan du bruke inntil 8 bilder per sekund med kontinuerlig opptak og svært kort blackuout, slik vi kjenner fra A6500. Bufferen er også utvidet slik at du nå kan ta 10 bilder i sekundet opp til 78 JPEG/RAW-bilder, eller 28 ukomprimerte RAW-bilder i én sekvens.

A7RM3_card_slot_SD_SD.jpg

Autofokusen er nå i stand til å finne fokus dobbelt så fort som med A7R II i svakt lys, og er samtidig ca. 2x mer nøyaktig. A7R III har fått 399 faseregistrerende AF-punkter som dekker 68 % av motivet både vannrett og loddrett. Det er også 425 kontrastregistrerende AF-punkter på CMOS-brikken.

Også videoegenskapene har fått et løft. Både 4K fullformat og 4K Super 35 mm skal gi bedre resultat. Best video får du i Super 35mm format, med full pikselutlesning fra 5K informasjon uten pikselbinning, nedskalert til 4K. A7R III har også en ny Hybrid Log-Gamma som gjør det mulig å spille av HDR video på kompatible TV-skjermer, i tillegg til S-Log2 og S-Log 3 for profesjonell fargegradasjon i etterbehandling. Kameraet klarer også langsom kino med 4x eller 5x i Full HD med AF følgefokus.

To kortplasser for SD-kort er med (A7R II hadde bare ett) - det ene støtter UHS-II-kort. Dessuten har du nå to USB-utganger – en USB 3.1 Gen 1 USB-C, og en vanlig USB-kontakt. Begge kan brukes til lading, så du kan ha strøm gjennom é‘ USB-kontakt mens du kontinuerlig overfører bilder til en PC gjennom den andre.

Sony A7R III er i handelen i løpet av november og vil koste ca. 34.000 kroner med moms.

Slik presenterer Sony A7R III

 

Mer informasjon finner du hos Sony.