Med denne nye toppmodellen blant Canons kompaktkameraer, får du i praksis samme egenskaper i et kompaktkamera som med speilreflekskameraet EOS 80D eller det speilløse EOS M5. Det betyr en APS-C Dual Pixel CMOS-brikke på 24 megapiksler, ISO 100-25600, hurtig og presis autofokus, også ved videofilming, pekeskjerm for både fokusstyring og eksponering, 7 bilder i sekundet kontinuerlig fotografering med autofokus (9 bps med fast fokus), og altså – et 3x optisk zoomobjektiv med brennvidder tilsvarende 24–72 mm og lysåpning f/2.8–5.6.

Objektivet er innfellbart, og har en kontrollring rundt objektivfestet inne ved kamerahuset. Den reelle brennvidden er 15–45 mm, med 1,6x beskjæringsfaktor i forhold til 24x36 mm småbildeformat. Konstruksjonen består av ni linseelementer i åtte grupper, hvorav hele tre dobbeltsidige asfæriske elementer og ett enkeltsidig asfærisk element. Nærgrensen er gode 10 cm fra frontlinsen på vidvinkel, og 30 cm ved teleposisjon.

Objektivet har Canons optiske bildestabilisator med inntil 4 trinns stabilisering. Til videoopptak kommer i tillegg en 5-veis elektronisk bildestabilisator, slik som i EOS M5.

EC418_Top_Lens_Out.JPG

Bildebrikken kjenner vi fra EOS M5, EOS M6 og EOS 80D. Med 24 Mp og Dual Pixel CMOS (hver piksel tjener både som bildesensor og faseautofokus) og en ytelse Canon lover skal være som med EOS M5, er det slutt på forgjengerens litt trauste og trege respons. Det er grunn til å forvente at PowerShot G1 X Mark III kommer til å oppføre seg, og gi bilderesultater, som sine systemkameraslektninger.

Den 3" store pekeskjermen er vribar, og gir mulighet til å styre fokuspunkt mens du filmer, slik vi kjenner det fra nyere EOS-kameraer. Canon legger vekt på at det nye kompaktkameraflaggskipet skal oppleves så nært et EOS systemkamera som mulig, og når vi ser på spesifikasjonene, er det ingen tvil om at EOS-brukere vil kjenne seg igjen. Forskjellen ligger i at PowerShot G1 X Mark III har fast objektiv.

Til det ytre er EOS PowerShot G1 X Mark III til forveksling lik en EOS M5 med unntak av objektivet. Totalvekt med batteri og minnekort er 399 gram. I tillegg til å fotografere stllbilder med JPEG og RAW-bilder, tar kameraet opp Full HD Video med opp til 60 bilderuter i sekundet. Kommunikasjon via Wi-Fi og Bluetooth er selvsagt på plass, og via Canons app kan kameraet fjernstyres fra en mobil.

Canon antyder ca 11.600 kroner som veiledende pris. Levering om ganske kort tid.