Epson SC-P5000 er en 17" bordskriver for rull- og arkutskrift, og kompletterer SureColor-serien med Ultrachrome HDX-blekk, som også omfatter SC-P7000 (24 tommer) og SC-P9000 (44 tommer). Epson markedsfører to alternativer, for henholdsvis fotografer/kunstnere, og for prøvetrykk og design.

De to alternativene skiller seg ad ved blekksettet. Det ene alternativet leveres med fiolett blekk for prøvetrykk og Pantone-nøyaktighet på opptil 99 %. Det andre alternativet leveres med LLK-blekk (Light Light Black) tilpasset profesjonell fotografi og kunst i sorthvitt og farger.

2400-productimage-hires-en-int-surecolor_p5000_violet.jpg

Epson SC-P5000 i varianten for fotografer har de fine sorthvitt-nyansene Epson er kjent for.

Begge alternativene kan også leveres med eller uten SpectroProofer, som sikrer konsistent repeterbar fargenøyaktighet med ulike medier. SpectroProofer måler hurtig kontrollstriper og fargekart til ICC-profiler og kontroll av utskrifter.

HDX-blekktypen sikrer 33 % lengre lysekthet enn blekket til Stylus Pro 4900, blekkpatgronene er større enn konkurrentene og dråpestørrelsen mindre (3,5 pl) for skarpere utskrift og finere detaljer. Oppløsningen er inntil 2880 × 1440 dpi. 

3800-productimage-hires-en-int-surecolor_p5000_lav.jpg

Epson SC-P5000 får plass på skrivebordet.

Det er lagt stor vekt på høy driftssikkerhet ved å beskytte skriveren mot smuss og statisk elektrisitet og gjøre den mindre avhengig av vedlikehold. Epson SC-P5000 skriver ut fra papirkassett eller på rullpapir, enkeltark eller kunstpapir, og skifte mellom ark og rull er enkelt, med veiledning på det nye brukergrensesnittpanelet.

Epson SureColor SC-P5000 er i salg fra januar og koster ca. 25.000 kroner (inkl. mva.) i grunnalternativet, eller ca. 40.000 kroner for alternativet med SpectroProofer. Variantene for henholdsvis fotografer og prøvetrykk koster det samme for begge alternativer. Epson opplyser til Fotomag at selv om fysisk oppgradering fra det ene alternativet er mulig, er det så kostbart og krevende at de råder kunder til å bestemme hvilken versjon de vil gå for i utgangspunktet.

Mer informasjon hos Epson.