canon_eos_100d_1855_is_kit-960x779.jpg

Canon EOS 100D

Dette er Canons minste speilrefleks, men skinnet bedrar. Dette er ingen sparemodell, Canon har utstyrt EOS 100D med finesser som lå opp til dyrere kameraer da 100D ble lansert. Kameraet veier bare 400g, men tar alle Canon speilrefleksobjektiver. En 18 Mp APS-C-format bildebrikke leverer bilder på høyde med EOS 700D og EOS 70D. I Canon EOS 100D får du et kamera som passer små hender, som har god automatikk, men som du ikke vokser fra når du vil ta kontroll selv med manuelle innstillinger. Det har berøringsskjerm, autofokus som virker også under videoopptak, og som følger motivet. Og det kan bruke alle Canon EF- og EF-S-objektiver.
- Akkurat nå får du Canon EOS 100D for under 4500 kroner

D5500_BK_18_55_Ⅱ_front.jpg

Nikon D5500

Dette er Nikons mest avanserte amatørkamera, eller minst avanserte entusiastmodell, alt etter som man ser det. I et svært kompakt og lett hus (410g) har Nikon pakket inn et kamera som både er enkelt å bruke og har avanserte muligheter. Det har en 24 Mp CMOS-brikke uten lavpassfilter, som gir svært detaljerte bilder, og med en vridbar 3,2" LCD-skjerm er også videoopptak praktiske. Skjermen er en pekeskjerm, det gjør betjeningen lettere, her får du en hurtig autofokus som også benytter lysmåling og farger i beregningene, og en hurtig lukker som klarer serieopptak inntil 5 bilder/sekund. På toppen av dette har Nikon D5500 meget god batteritid, 820 bilder på en ladning i henhold til CIPA-normen. Det er 2-3 ganger mer enn de fleste speilløse kameraene. Det har også innebygd Wi-Fi.
- Akkurat nå koster Nikon D5500 ca. 6500 kroner

EOS-70D-FSL-FLASH-UP-w-EF-S-18-135mm-IS-STM.jpg

Canon EOS 70D

Dette var Canons første kamera med "Dual Pixel AF", den hybride autofokusen som kombinerer fordelene ved hurtig fasefokus og eksakt kontrastfokus. Bildebrikken er en 20 Mp CMOS, og ytelsen hever seg godt over amatørkameraene med 7 bilder/sekund og serier på flere sekunder. EOS 70D har en vridbar skjerm som er berøringsfølsom, innebygd Wi-Fi for enkel kommunikasjon med smartmobiler. Her kan du også mikrojustere bildebrikken for nøyaktig fokuskalibrering for inntil 40 objektiver. Det er et middels stort kamerahus med godt grep, EOS 70D tar Full HD video og har ekstern mikrofoninngang. Kameraet har også en god autofokus med bare kryssfølsomme sensorer og en lysmåler som fremdeles er konkurransedyktig.
- Akkurat nå koster Canon EOS 70D ca. 9200 kroner

k-3 ii.jpg

Pentax K-3 II

Turkameraet for aktive fotografer. Pentax K-3 II er solid værbeskyttet, med fremragende ergonomi, og en 24 megapiksel CMOS-brikke i APS-C-format som leverer bilder med svært god kvalitet, godt hjulpet av en effektiv innebygd bildestabilisator. På mange måter er K-3 II en liten utgave av Pentax’ K-1. Med Pentax’ unike Pixel Shift-teknologi trekker kameraet de fineste detaljene ut av bildet ved å eksponere flere ganger med mikroforskyving av bildebrikken og sette sammen til ett bildet med lite støy, høy skarphet og god dynamikk. Skjermen er fast, og måler 3,2", mens speilreflekssøkeren er større enn de fleste konkurrentene. Ytelsen er meget bra, med vel 8 bilder/sekund, og kameraet lagrer til to SD-kortplasser. Er hovedinteressen din å ta stillbilder ute i naturen, bør du vurdere pentax K-3 II. 
- Akkurat nå koster Pentax K-3 II ca. 9200 kroner

D7200_18_105_front34l.jpg

Nikon D7200

Et svært kompetent speilreflekskamera i DX-format (APS-C), på mange måter en litt slanket utgave av D500 til en mye lavere pris. Nikon D7200 har en 24 Mp CMOS-brikke som klarer seg uten lavpassfilter, og derfor leverer bilder med høy detaljoppløsning. Det er solid bygget, har god ytelse med 6 bilder/sekund, og en buffer som ikke stopper serieopptak før du er i mål. Skjermen er fast, og søkeren viser det brede området med autofokuspunkter. Med Nikons anerkjente RGB fargelysmåling koblet til autofokusen, har D7200 en automatikk det er vanskelig å lure. Primært et stillbildekamera, men du får også Full HD video med både mrikrofon- og hodetelefonuttak. En avansert bildemaskin med mange profesjonelle egenskaper til en hyggelig pris.
- Akkurat nå koster Nikon D7200 ca. 9990 kroner.