2017-3.jpg

Festivalen har hatt flere norske utstillere tidligere, og et betydelig norsk publikum pleier å besøke Kastro, gamlebyen på Antiparos, der fotografier fra de femten festivalutstllerne vil prege byen den andre uken i juli. Festivalen ble av British Journal of Photography kalt verdens minste internasjonale fotofestival, men det den mangler i størrelse tar den igjen i intimitet og brukeropplevelse. I år vil den kjente greske fotografen Platon Rivellis være hedersgjest, og han vil også lede juryen som velger ut de 15 festivalutstillerne. Fotomag skrev om festivalen første gang 7. mars, før fristen for å sende inn bidrag ble forlenget.

AIPF-banner.jpgGamlebyen på Antiparos sett fra luften under en tidligere festival.

I de fem foregående årene har mange sterke bidragsytere deltatt på festivalen, bl.a. holdt Magnum-fotografen Gueorgui Pinkhassov​ en fem dagers workshop på festivalen i 2014. I år vil gatene og rommene i den gamle middelalderbyen fylles av fotografer og fotointeresserte i uken 7.–15. juli. Det er fremdeles mulig å levere bidrag, for den som ønsker å prøve seg som festivalutstiller i Hellas. Innleveringsfristen er utvidet til 20. april, og bidragene sendes i første omgang inn digitalt. Her kan du lese om hvordan du deltar.

2017-2.jpg

Antiparos

Øya er kjent for sin barnevennlighet og den sjarmerende kombinasjonen av tradisjonell gresk bebyggelse, fine strender og gresk gjestfrihet. Om sommeren er Antiparos full av butikker, overnattingssteder og tavernaer, og mange kunsthåndverkere flokker seg til øya.

Den nye flyplassen på naboøya Paros ligger noen få minutter med buss eller taxi fra Punda, der det går hyppige ferger over det smale sundet til Antiparos. Flyplassen gir enkel adkomst fra Athen, men mange foretrekker å seile med ferge når de er på øyferie i Hellas. Ferge fra Athen til Paros tar 2-4 timer. En kombinasjon med fotofestival på Antiparos og utflukter til Paros med sine marmorbrudd, sommerfugler og mange landsbyer er populært.

[Fotomags redaktør Toralf Sandåker er honorært medlem i festivaljuryen.]