De fleste egenskapene er beholdt, som den avansert 16 Mp X-Trans-CMOS-brikken kjent for å gi naturlige bilder med høy oppløsning som kan sammenlignes med flere fullformatkameraer. Kameraet tar selvsagt også Full HD video.

Bildebrikkens format er APS-C, og kameraet gir tilgang til Fujifilms betydelige antall kvalitetsobjektiver til X-fatningen, ikke minst lyssterke objektiver med fast brennvidde. Også flere tredjearter lager optikk til dette systemet.

Fujidilm X-T10 har siste generasjon autofokus-system fra Fujifilm, samt smarte manuelle fokusmuligheter. Det har en høyoppløst elektronisk søker, et kamerahus i magnesium og en solid, vippbar skjerm. Her er selvsagt Wi-Fi med fjernkontrollmuligheter og solide knapper og ratt for manuell betjening.

Ytelsen er på høyde med X-T1, med inntil 8 bilder/sekund og 1/32.000 sekund lukkertid med lydløs elektronisk lukker. Prisen er vel 6.000 kroner i butikk uten objektiv. Fujiifilm har enklere og billigere kameraer, men skal du har «speilrefleks-look» er dette «lavpristilbudet».

Mer om Fujifilm X-T10 kan du lese her.