Fujifilm X-T2 deler det tradisjonele speilrefleksdesignet med sin forgjenger, men er blitt noen millimeter større og noen gram tyngre. Med den gode 24 Mp X-Trans CMOS-brikken i APS-C-format er bildekvaliteten på nivå med X-Pro2, som har fått glimrende tester. Ytelsen er enda bedre, søkeren hurtigere, og skal i følge Fujifilm sammen med den forbedrede autofokusen kunne hold tritt med raske serieopptak av motiver i bevegelse.

En av de interesante funksjonene til X-T2 er at den vippbare skjermen også kan vippes vertikalt ved fotografering i høydeformat. Fra før har Fujifilm også mulighet for å vise søker- og skjerminformasjonen vendt 90 grader ved vertikalfotografering.

Til X-T2 kommer også et eget batterigrep, VPB-XT2, som har plass til to batterier. Med det tredje batteriet i kamerahuset øker da batteritiden til ca. 1000 bilder. Grepet har også utgang for hodetelefoner, og øker ytelsen til kameraet generelt. En smart funksjon er at grepet kan brukes som ekstern lader for to batterier samtidig.

Samtidig lanserer Fujifilm også den nye kraftige blitzen EF-X500, som med kraftige 50 ledetall og innebygd LED videolys tilfører Fujifilm-brukere nye muligheter. Til blitzen leveres også en ekstern batteriholder som ekstrautstyr.

Fujifilm X-T2 er ventet i salg i september, og vil koste ca. 17.000 kroner i Norge. Den nye blitzen komme rogså i september og er ventet å koste ca. 5.500 kroner. Vertikalgrepet får en pris på ca. 3.300 kroner.

Mer om nyhetene på www.fujifilm.no