Fujifilm X-T20 benytter samme 24,3 Mp XTrans CMOS bildebrikke som toppmodellen X-T2, og fremstår i hovedtrekkene som en miniutgave av denne. Ytelsen og egenskapene er nesten de samme, men størrelsen er krympet og prisen nesten halvert. Bildebrikken har ikke lavpassfilter, og er dermed optimalisert for høyeste oppløsning, samtidig som det spesielle fargemønsteret til XTrans CMOS-brikkene minimaliserer risikoen for moire. Kalibrert ISO-følsomhet spenner fra 200 til 12.800, og kan utvides til henholdsvis ISO 100 og 51.200.

Som sin profesjonelle slektning er også X-T20 klar for 4K video, og har fått oppgradert både autofokus og signalprosessor siden X-T10, som den erstatter. Den nye X-Prosessor Pro er fire ganger raskere enn forgjengeren, så kameraet har en oppstarttid på bare 0,4 sekunder, og utløserforsinkelse på beskjedne 0,05 sekunder. Fujifilm X-T20 kan til tross for bildebrikken med 50 % flere piksler enn forgjengeren, fotografere kontinuerlig med 8 bilder i sekundet, så dette er ikke en strippet nybegynnermodell. Kameraet er åpenbart rettet mot den ambisiøse fotoentusiasten.

4K video: Videomulighetene har fått spesiell oppmerksomhet på Fujifilm X-T20. Den vippbare skjermen er en pekeskjerm med pekefokus, og med 4K videomulighet og direkte lagring av ukomprimert video via HDMI-utgangen byr X-T20 avanserte videoegenskaper. I tillegg kan kameraet nå benytte Fujifilms filmsimuleringer under opptak av både 4K og Full HD video.

Rask søker: Den elektroniske søkeren er en OLED-søker med 2,36 millioner punkter og en svært kort forsinkelse på 0,005 sekunder, det samme som X-T2. Søkeren viser 100 % av motivet, og forstørrer 0,62x (tilsvarende 35 mm-format). 

X-T20_Silver_Back.jpgFujfilm X-T20 har en vippeskjerm med touch-funksjon som blant annet lar deg velge fokuspunkt.

Kompakt: Som sin forgjenger er X-T20 kompakt og lett, vekten er bare 383 gram med batteri. Men det er også solid, og har ingenting av den plastikkfølelsen som vi kjenner hos mange billigkameraer. Men noe må du ofre – Fujifilm har ikke spandert værsikring på X-T20.

Oppgradert autofokus: Fra X-T2 har også X-T20 fått en avansert autofokus med mange av X-T2s egenskaper, blant annet er det lett å tilpasse AF til ulike situasjoner med 5 ulike forhåndsinnstillinger for optimalisering til forskjellige motivbevegelser. Autofokusen er en hybrid kontrast- og faseregistrerende type, med inntil 325 kontrastpunkter og 49 fasepunkter for hurtig fokusbestemmelse.

X-T20_Silver_Front.jpg

Det ytre har store likheter med forgjengeren X-T10, men bildebrikken er Fujifilms nye 24 Mp XTrans CMOS-brikke.

Nytt portrettobjektiv: Samtidig med X-T20 slipper også Fujifilm et nytt, værbeskyttet objektiv, XF 50 mm f/2 R WR. Med Fujifilms APS-C-format er dette en praktisk portrettbrennvidde tilsvarende 76 mm i fullformat, og den kompakte størrelsen står godt til Fujifilms små systemkameraer. Objektivet har 9 avrundede blenderlameller for myk bokeh (lyspunkter utenfor fokus), er konstruert med ni linseelementer, hvorav ett asfærisk ED-glass. Nærgrensen er 39 cm, og objektivet bruker 46 mm filter. Det er bygget helt i metall, og veier likevel bare 200 gram.

XF50mmF2_R_WR_Black+Silver_Oblique-01.jpgDet nye portrettobjektivet XF 50 mm f/2 R WR.

Både Fujfilm X-T20 og det nye objektivet leveres i sort eller sølv utførelse, og leveres i løpet av februar.

Priser:
Fujifilm X-T20: Kamerahus: 9.000 kr, kit med 16-50 mm: 10.000 kroner.
Fujinon XF 50 mm f/2 R WR: 5000 kroner.

Mer informasjon finner du hos Fujifilm.