[Dette er en kortversjon av minitesten i Fotomag nr. 3 - 2016]

Snapseed er en app som er skreddersydd for rask og enkel redigering av bilder, med smarte løsninger og et mobiltilpasset grensesnitt. Appen håndterer også råfiler, men det finnes ingen funksjoner for sortering eller kategorisering av bilder - her handler det kun om redigering, ett bilde av gangen. Selv om appen er lett å komme i gang med er den også full av avanserte redigeringsmuligheter.

Navigeringen i appen er svært enkel: Velg en kategori med justeringer du ønsker å gjøre, sveip fingeren opp og ned for å velge hvilket parameter som skal justeres, og sveip til høyre og venstre for å justere parameteret som er valgt. Redigeringen er ikke-destruktiv, og man kan til enhver tid hoppe frem og tilbake mellom alle endringene man har gjort med bildet. Appen lagrer de redigerte bildene som kopier i en egen mappe på smartmobilen eller nettbrettet ditt, så originalbildene blir alltid bevart.

I tillegg til enkle justeringer som fargemetning, lysstyrke, kontrast og beskjæring er også mer avanserte funksjoner som perspektivretting og selektive justeringer på plass. Til sist finnes det også et hav av forskjellige filtre man kan legge på bildene sine, som alle har flere justeringsmuligheter man kan leke seg med. Du kan også utstyre de ferdige bildene med rammer, også av den mer kreative sorten.

Best av alt: appen er helt gratis.

 

Les flere tester og artikler i Fotomag nr. 3 - 2016

FotoMag-2016-03.jpg