Importør:

Canon EOS 6D Mark II har fått de aller fleste av Canons nyeste teknologier, i tillegg til en flunkende ny fullformat CMOS-brikke på 26 megapiksler. Bildebrikken har selvsagt Canons Dual Pixel CMOS autofokus, som lover godt både for skarpe videobilder og stillbilder med liveview. Den vanlige autofokusen er en 45-punkters modul der alle punktene er kryssfølsomme. 

EOS 6D MkII CMOS Sensor 2.JPGMed ny 26 Mp fullformatbrikke tar Canon EOS 6D Mark II steget opp i mellomklassen.

Kameraet minner mer om en «EOS 5D og en halv» enn EOS 6D, men er mindre enn storebror. Design, betjening og grep følger Canons velprøvde tradisjoner, og bør garantere enkel overgang for nåværende Canon-brukere. Den 3" store skjermen kan vris og vippes rundt, og benytter Canons velfungerende touch-system. Selve huset veier 765 gram med batteri, omtrent det samme som forgjengeren. Dermed er kameraet også både litt mindre og lettere enn EOS 7D Mk II, og som dette er EOS 6D Mark II beskyttet mot både støv og fuktighet.

EOS 6D MkII Down TOP.JPGDet er lett å kjenne seg igjen når du holder i EOS 6D Mark II.

Mens noen av egenskapene avslører ambisjoner, er andre egenskaper myntet på amatøren. Det synes som om Canon vil inkludere de aller fleste med EOS 6D Mark II. Det skal være lett å bruke, men også gi brukeren utmerkede bilder og videofilmer. Mens du kan ta serieopptak inntil 6,5 bilder i sekundet og stille inn ISO 40.000 (utvidet helt til ISO 102.400), stopper lukkertidene som på forgjengeren på 1/4000 sekund. Huset er bygget i magnesium, og har ikke innebygd blitz. Kommunikasjonsmulighetene er mange: her er både Wi-Fi-tilkobling med NFC mot nettbrett/mobil, og Bluetooth med kontinuerlig oppkobling. Kameraet har innebygget GPS og HDMI. USB-koblingen er «gamle» USB 2.0, og EOS 6D Mark II lagrer til ett SD-minnekort. Her er kontakt for ekstern mikrofon, men ikke hodetelefon. Den som forventer 4K video blir skuffet, men Full HD med opp til 60 progressive bilder i sekundet er på plass.

EOS 6D MkII LEFT SIDE.JPGAv tilkoblinger mangler EOS 6D Mark II bare hodetelefonutgang.

Batteriet er det samme LP-E6N som er kjent fra EOS 5D Mark III/IV og EOS 6D. Batterikapasiteten oppgis av Canon til svært gode 1200 bilder. Med det ekstra batterigrepet BG-E21 øker kapasiteten til det dobbelte, samtidig som du får bedre vertikalbetjening.

EOS 6D MkII Battery Grip BG-E21 FSL.JPG

Canon EOS 6D Mark II skal være i handelen i løpet av juli, og vil koste ca. 20.000 kroner. Batterigrepet koster ca. 1900 kroner.

Mer informasjon hos Canon.