Impossible I-1 inneholder i motsetning til Polaroid 600-kameraer, eget oppladbart batteri, og er derfor ikke avhengig av batteri i filmpakken. Sammen med det nye kameraet introduserer Impossible en ny I-type film uten batteri. 

Kameraet veier 440 gram uten film, måler 145x110x99 mm, eller omtrent som 20 CD-plater i klassisk cover. En nedfellbar optisk søker på toppen fungerer som kikkertsikte. Via en app kan man kontrollere lukkertid, blender, fokusavstand og blitz trådløst via Bluetooth. Blitzen består av 12 LED-lamper i ring rundt objektivet, fordelt på to soner som både dekker vanlig fotografering og mykere lys for nære bilder og portretter. Åtte av lampene tjener også som «telleverk» for gjenstående eksponeringer.

Da Polaroid stengte sin siste fabrikk i 2008, kjøpte en gruppe investorer og tidligere ansatte bygningen og utstyret i Enschede, Nederland for å bygge videre på konseptet. Men eierne av varemerket Polaroid nektet dem tilgang til teknologien bak filmen og prosessen. 

Derfor oppstod Impossible, med en egenutviklet fotokjemisk prosess, av mange kalt «analog Hipstamatic». I dag produserer Impossible instant farge- og sorthvittfilm i flere formater: Polaroid 600-type, SX-70 og Image/Spectra kameraer, i tillegg til 8x10 storformatfilm.

I Norge selges Impossible ved Preus Museum i Horten, Fotoimport i Trondheim og Scandinavian Photo i Oslo. Prisen på Impossible I-1 er ca. 3000 kroner.

Mer informasjon her: https://eu.impossible-project.com