Kodak er fremdeles ett av e sterkeste varemerkene innen fotografi, og slev om fotodivisjonen gikk konkurs for noen år siden, så lever varemerket fortsatt gjennom en rekke lisenstakere innen flere deler av fotobransjen. Derfor burde vi ikke bli overrasket over en ny mobil med Kodak-navnet på.

Vi vet ikke hvem som produserer mobilen, og kjenner bare saken fra mediene og Kodaks egen web-side, men Kodak Ektra har meget interessante spesifikasjoner.

Hovedkamera har en 21 megapiksler Sony-bildebrikke med faseregistrerende autofokus, lysåpning f/2.0 og optisk bildestabilisator. Bildevinkelen tilsvarer en 26,5 mm vidvinkel, og kameraet tar også opp 4K video. Mobilen benytter Android 6.0 (Marshmallow) operativsystem, har en 5" Full HD skjerm, 32 GB internminne og kan benytte microSD minnekort i tillegg. Den litt ru overflaten har en skinnimitasjon, med et lite «grep» som sammen med en dedikert utløser skal gjøre det lett å bruke mobilen som kamera.

En rekke foto- og videorettede funksjoner og effekter er på plass, samt tydeligvis også en del tilbehør rettet mot fotografer. Vi kjenner i skrivende stund ikke noe til pris eller eventuell tilgjengelighet i Norge, men skal være i salg i Storbritannia i desember for ca. 450 GBP.

Mer om Kodak Ektra finner du på produsentenes produktside.