I en kunngjøring på japansk på Sonys japanske hjemmeside 20. oktober varsler Sony at etterspørselen etter Sony A99 II er større enn den tilgjengelige produksjonskapasiteten. De ber om forståelse for at de ikke klarer å levere nok til å dekke etterspørselen fra starten.

Fra Sony Norge får vi vite at situasjonen for Norden er som for en del andre produkter når Sony lanserer noe nytt.

– Etterspørselen er ofte større enn hva vi forventer inn på første levering så vi vil ikke klare å dekke alle ordre med en gang. Utover dette har vi (foreløpig) ikke fått noen offisiell informasjon om at det vil bli spesielle leveringsproblemer på A99 II, sier Runar Kristiansen, som er ansvarlig for den nordiske fotokanalen i Sony.

Sony har varslet første levering i Norge i løpet av november, men tør ikke garantere for en eksakt dato.

Sony A99 II er den nye toppmodellen blant Sonys speilreflekser og systemkameraer, og skal åpenbart ta opp kampen både Canons og Nikons profesjonelle fullformatkameraer. Enkelt sagt er A99 II en A99 oppgradert med 42 Mp bildebrikke, høyere ytelse,  avansert hybrid autofokus og profesjonelle videoegenskaper. Da kameraet ble lansert på Photokina, understreket Sony at de satser like sterkt på speilreflekssystemet (A-serien) som de speilløse (E-serien).

Sony A99 II forventes å koste ca. 35.000 kroner når det kommer i salg.