Leica SL er første kamera i et helt nytt system, men deler fysisk samme objektivfatning som Leica T, og kan bruke objektivene til Leica T med noen begrensninger. Leica SL har er bygget i et utfrest aluminiumstykke, og de få skjøtene er kraftig beskyttet mot fuktighet og støv, på samme måte som objektivene laget spesielt til kameraet. Det er et elektronisk kamera nesten uten bevegelige deler, med en 24 Mp fullformat CMOS-brikke og en elektronisk søker på 4,4 Mp. Kameraet kan også ta opp videofilm i 4K-format med profesjonelle egenskaper.

Foreløpig leveres to objektiver til Leica SL, normalzoomen Vario-Elmarit-SL 24–90 mm f/2.8–4 Asph og telezoomen Apo-Vario-Elmarit-SL 90–280 mm f/2.8–4. Senere i år kommer det lyssterke normalobjektivet Summilux-SL 50 mm f/1.4 ASPH. 

Objektivene til den lille Leica T kan brukes som de er, men siden de ikke dekker fullformat, beskjæres bildene til bare 10 Mp. Ved videoopptak er dette likevel ingen begrensning. Leica selv lager adaptere til Leica M-objektiver, Leica R, til mellomformatsystemet Leica S og til profesjonelle cine-objektiver. Flere objektivstandarder kan benyttes via adaptere laget av andre.

Leica SL har den beste elektroniske søkeren hittil, er blant de raskeste speilløse på stillbildeopptak og fremstår heller som en kompakt utgave av mellomformatkameraet Leica S enn en etterfølger til Leica M-systemet. Det er bygget som en tank, og skreddersydd for oppgraderinger som forbedrer ytelse og funksjonalitet med tiden.

Prisen gjør Leica SL til et kamera for de få, med sine 72.000 kroner (pluss dyre objektiver). Men Leica har aldri solgt på lav pris.

Mer informasjon her: https://en.leica-camera.com/Photography/Leica-SL