Den nye versjonen av Lightroom kalles henholdsvis Lightroom CC 2015.6 og Lightroom 6.6, mens Camera RAW-versjonen er kommet til 9.6. I den nye versjonen for abonnenter har Adobe flyttet dagens Upright-funksjon og kontrollene for manuell korrigering av perspektiv til en ny palett, "Transform", mens de nåværende funksjonene for optisk korrigering er samlet i en egen "Lens Correction"-palett. I Camera RAW har tilsvarende et Transform-panel kommet på plass, og nås via et perspektivsymbol i den horisontale verktøyraden.

Alle brukere får nyte godt av ytelsesforbedringer. I develop-modulen blir nå to bilder på hver side av det aktive bilde forhåndslastet slik at det går mye hurtigere å bla fra bilde til bilde. Alle brukere nyter også godt av støtte for flere nye kameraer og objektiver. Kameraene er:

Canon PowerShot G7 X Mark II
Leica M-D (Typ 262)
Nikon COOLPIX B700
Panasonic DMC-GX80


Oppdateringene kommer også med optimaliserte fargeprofiler for Pentax K-3 II, K-1, og 645Z. Dessuten har tre nye Canon-kameraer fått støtte for direktestyring (tethered control): Canon EOS-1D X Mark II, Canon EOS 80D, og Canon EOS 1300D.

I denne videoen fra Adobe forklares den nye perspektivfunksjonen: