De aller fleste av Pentax’ typiske fordeler er med i Pentax KP: værbeskyttelsen, innebygd bildestabilisator, pixel shift for forsterket oppløsning, Astrotracer-mulighet for stjernenetter og Pentax’ brukervennlighet og mange spesielle funksjoner. 

Nytt i Pentax KP er en ny utgave av den 24 Mp store APS-C-CMOS-brikken, uten lavpassfilter, som er mer følsom med opp til ISO 819.000. Huset har en ny utforming, og er svært kompakt, ikke mye større enn mange speilløse kameraer. Skjermen er vippbar opp og ned, og ikke flere veier som på K-1. I tillegg til den værsikringen vi er vant til, er kameraet også frostsikkert.

04_KP_silver.JPG

Pentax KP leveres i både sort og sølv farge.

Nytt er også bildestabilisatoren, som henter teknologi fra K-1 og er en 5-aksers stabilisator som skal kompensere for inntil 5 trinn lukkertider. Videomulighetene er også oppgradert. Det er fortsatt begrenset til Full HD video, men pentax KP atøtter også 4K intervallfilm, som lages i kameraet. Kameraet har inngang for ekstern mikrofon, men ikke utgang for øretelefon. En ny auto-funksjon kalles av Pentax for Real Time Analysis System, og skal gi "perfekt eksponerte bilder ved alle motivforhold". Det er uvisst hva dette betyr, men det lyder ambisiøst. Pentax KP har også hele 5 brukerdefinerte innstillinger. 

Opptakshastigheten er gode 7 bilder i sekundet optimalt. Pentax KP har 27 fokuspunkter, hele 25 av disse er kryssfølsomme. Meget god følsomhet gjør at Pentax KP kan fokusere ned til -3EV lysintensitet.

08_KP_black_2040.JPG

Det svært kompakte huset har fått plass til en vippbar skjerm.

Kameraet har selvsagt Pentax’ Pixel Shift Resolution system, som ved å forskyve bildebrikken åpner for ekstra fine detaljer. Pantax KP har også fått en elektronisk lukker i tillegg til den mekaniske. Den elektroniske lukkeren går til 1/24.000 sekund, mens den mekaniske stopper på 1/6000 sekund. Kameraet har også innebygd Wi-Fi med trådløs overføring til nettbrett og mobil.

29-1_KP-grip.JPG

Tre utskiftbare grep følger med Pentax KP, i størrelsen lite, middels og stort. Det store grepet passer godt sammen med det nye batterigrepet.

Nytt er også at grepet er utskiftbart, og dermed har batteriet fått ny utforming. En egen batteriskuff rommer dessuten et ekstra SD-kort, det er ikke aktivt, men i beredskap. Det følger med tre grep, Small, Medium og Large, som lett kan byttes ut og skal sikre best mulig balanse og grep for store og små objektiver og hender. Pentax KP får også et nytt batterigrep, som er tilleggsutstyr.

30_KP_BK.JPG

Batterigrepet gir fullt sett av kontrollfunksjoner for vertikal fotografering

Pentax KP skal være i handelen i løpet av februar og vil koste ca. 12.500 kroner for kun hus.

Pentax har publisert denne korte filmen om Pentax KP.

 

Du kan lese mer om Pentax KP her.