Mye av teknologien og en rekke av egenskapene til Nikon D500 er nemlig hentet fra D5, og det er all grunn til å understreke at Nikon D500 er et profesjonelt kamera. Trenger du et profesjonelt kamera, men ønsker noe mindre og lettere enn Nikon D5, og er villig til å klare deg uten fullformat, får du nesten det samme i Nikon D500.

Kameraet erstatter Nikon D300s, som var det forrige profesjonelle kameraet fra Nikon i DX-format. Og den som oppgraderer fra D300s får en formidabel rekke forbedringer i muligheter og ytelse. Det de har felles, er kamerahusets størrelse og den grunnleggende betjeningen. De to modellene er faktisk ikke lette å se forskjellen på ved første øyekast.

Nikon D500 har en 21 Mp CMOS-brikke av Nikons egen konstruksjon, åpenbart utviklet for høy ytelse og fotografering under mer enn normale lysforhold. Det har arvet autofokus- og lysmålersystemet til Nikon D5, sparker unna med 10 bilder i sekundet serieopptak, og klarer serier på 200 RAW-bilder når du lagrer på XQD minnekort. Kameraet har to minnekortplasser, det ene altså den samme XQD-standarden som Nikon D5 har, det andre er SD-kort med støtte for den hurtige UHS II-standarden.

Kamerahuset er bygget i magnesiumlegering og karbonfiber, og er godt beskyttet mot vær og støv. Lukkeren er konstruert for 200.000 opptak, har korteste lukkertid 1/8000 sekund, og kalibrert følsomhet er opp til ISO 51.200 (men dette kan overstyres til ca. 1,5 millioner ISO).

Nikon D500 er først blant Nikons profesjonelle kameraer til å ha en fleksibel skjerm, og skjermen er den samme 3,2" store berøringsfølsomme skjermen som Nikon D5 har, med 2,4 Mp oppløsning. Her er selvsagt også innebygget Wi-Fi, og D500 har dessuten støtte for Nikons Snapbridge-kommunikasjon via Bluetooth – som er så energisparende at du kan være oppkoblet mot kameraet kontinuerlig fra mobilen.

I øyeblikket er også D500 Nikons fremste videokamera, med 4K video-støtte opp til 29 minutter og 59 sekunder sekvenser, og Full HD med sakte kino om du ønsker. Selvsagt er både inngang for ekstern mikrofon og utgang for hodetelefoner på plass.

Nikon D500 koster ca. 23.000 kroner, og klart fr levering før sommeren. Mer informasjon her: http://www.nikon.no/…/product/digital…/slr/professional/d500