Vi har hatt Nikon D850 med oss noen dager, og begynner å bli kjent med kameraet i praksis. I Fotomag nr. 4 - 2017, som kom ut denne uken, kan du lese vår «prøvekjøringsrapport» da vi første gang tok en tidlig versjon av kameraet i hendene, uten å kunne ta egne bilder. Her viser vi de første egne bildene tatt med Nikon D850.

D850 er Nikons våpen i krigen mot Canon EOS 5D-serien. Det retter seg med sine 45,7 megapiksler og fullformat 4K video som tydelig både mot de høyoppløste tvillingkameraene EOS 5D S / EOS 5D SR med 50 megapiksler, og den prisbelønte EOS 5D Mark IV med 30 megapiksler. I vår test vil vi både skjele til disse kameraene og til andre profesjonelle kameraer med lignende egenskaper.

Disse smakebitene viser noen motiver i svakt lys, og er alle tatt håndholdt. Motivene i godt lys antyder kameraets evne til å få med seg kraftige lyskontraster på ISO 64. Alle bildene tatt uten stativ, med henholdsvis AF-S Nikkor 50 mm f/1.8G og Tokina 12-24 mm f/4 II. Disse bildene er tatt med full automatikk (programautomatikk), men nattebildene er en aning undereksponert for å kompensere for kraftige lyskilder og store mørke flater. Det er ikke brukt HDR, D-Lightning eller andre effekter. Alle bildene er fotografert med JPEG, og er publisert slik de kommer rett fra kameraet, bare skalert ned til 1500 piksler for å publiseres på web.

Vi har med kameraet på jobb, og skal fotografere både stillbilder og ta opp video. Flere smakebiter kommer, etter hvert også med AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR.

Følg med her og i neste Fotomag magasin, nr. 5 - 2017, som kommer i oktober.