Den optiske konstruksjonen består av 22 linselementer. Av disse er seks ED-glass, ett fluoritt-element og ett element har høy brytningsindeks (HRI, High Refractive Index).

Nærgrensen er blitt bedre, den er nå bare 1,1 meter og det gir 0,21x forstørrelse. Objektivet er blitt lettere enn forgjengeren, og mer robust, med nytt objektivhus i magnesiumlegering. 

AFS_70_200_2.8E_FL_ED_D5.jpg

Likevel er det nok forbedret autofokus og forbedret VR (bildestabilisator) som betyr mest. Forbedret følgefokus gjør det letere å reagere raskt på autofokusendringer. Den nye 70-200-millimeteren har hentet ergonomi fra Nikons 400 mm, 500 mm og 600 mm-objektiver, med konfigurerbare knapper, og zoomringen og fokusringen har byttet plass. Sport VR-innstillingen gir et mer stabilt søkerbilde ved raske motiver, og bildestabilisatoren skal være forbedret ett trinn til 4 lukkertrinn (CIPA-tall).

Nikon hevder også at objektivet skal være skarpere enn forgjengeren, og ikke minst ha mindre lystap fra kant til kant. Den nye elektromagnetiske blendermekanismen gir også mer stabil eksponeringsstyring, og fluorin-belagte front- og baklinser hindrer tilsmussing av det værbeskyttede objektivet.

AF-S Nikkor 70–200 mm f/2.8E FL ED VR er i salg 10. november, og har en veiledende pris på ca. 31.500 kroner.