Importør:

Nikon CoolPix W300 går dypere enn kompaktkameraer flest. Det er selvsagt også et kamera som kan brukes over vann, på stranden, på påskefjellet eller i snøstormene. Men her er mye tilrettelagt for dykkere som vil mer enn å plaske i overflaten.

Kameraet klarer beskyttelsesklasse 8 (IPX8), som betyr opptak ned til 30 m i maks. 60 minutter uten ekstra undervannshus. Objektivet har 5x zoom tilsvarende 24–120 mm f2.8–4.9 med optisk bildestabilisator. Nærgrensen i makro-modus er bare 1 cm fra frontlinsen, og kontrastfokusen støtter bl.a. ansiktgjenkjennelse. Om det omfatter dykkere med maske og/eller fisk, sier ikke Nikon noe om. 

Lukkertider kan stilles automatisk med flere programmer inntil 1/4000 sekund, og motivprogrammer omfatter bl.a. snø, sport, solnedgang, under vann, og ulike teknikker for intervallfotografering. Kameraet er utrustet med knapp for eksponeringslås, som er nyttig under skiftende lysforhold når du filmer under vann. Nikon CoolPix W300 er selvsagt også støvtett, og tåler både fall fra 2,4 meter og kan brukes i temperaturer ned til minus 10 °C. 

W300_CM_back.jpgNikon CoolPix W300 har en 3" fast skjerm og enhånds betjening.

Bildebrikken er en 16 Mp bakbelyst CMOS med følsomhet inntil ISO 6400. Serieopptak inntil 7 bilder/sek er mulig, og kameraet registerer en rekke data som posisjon, dybde og høyde, samtidig som det viser interessante steder via kartdata. Støtte for kontinurelig mobilkommunikasjon via blåtann og SnapBridge er innebygd, og kameraet har selvsagt Wi-Fi-støtte. Forvent bare ikke trådløs kommunikasjon under vann.

Nikon CoolPix W300 ventes i butikkene i løpet av juni, leveres i fire ulike farger, og får en ca.-pris på 4.600 kroner.

Mer info på Nikons produktside.