Umiddelbart før festivalen holdt Morten Løberg en master workshop i print. Workshopen, som Fotomag har skrevet om før, er blitt svært populær blant fotografer som ønsker å finpusse sine kunnskaper om utskrifter i gallerikvalitet. Søndag 7. mai kl. 11.30 holder Løberg sitt festivalforedrag på Caroline kinosenter, mens festivaldeltakerne kan se hans store retrospektive utstilling på Nordic Light-huset under hele festivalen.

Morten.jpg

Morten Løberg er en av årets hovedutstillere (foto: Anne Lise Flavik).

Få norske fotografer er mer allsidige enn Morten Løberg. Han har utstilt sin fotokunst i mer enn 40 år, og vært fast bidragsyter til bladet Fotografi like lenge. Han har gjennom årene holdt en lang rekke kurs og workshops, og skrevet en rekke bøker, nå sist en bok om mørkeromsteknikk. Han er også allsidig som fotograf, men i sin fotokunst rendyrker han det minimalistiske, og som regel i sorthvitt.

©+Morten+Løberg.jpg

Morten Løbergs fotografi er minimalistisk, på grensen til det abstrakte. (© Morten Løberg).

Årets festival rommer som vanlig en lang rekke norske og utenlandske fotografer. Vert for festivalen er den mangeårige kunstneriske lederen Morten Krogvold, sammen med årets gjestevert, den norsk-amerikanske fotografen Mikkel Aaland. Festivalprogrammet kan du lese her.

Du kan lese mer om Morten Løbergs fotografi på hans offisielle hjemmeside: mortenloberg.no