Åpningsdagene byr også på aktiviteter, kampanjer og utstilling, og det er laget et begrenset opplag av fotografier til salgs signert Bjørn Opsahl, Damian Heinisch, Morten Krogvold, Andreas Smaaland og Jarle Hagen. Samtidig innvies utendørsgalleriet Galleri Thune. Den første utstillingen består av fotografier fra noen av Norges aller fremste Leica-fotografer.

Leicas historie spenner tilbake til optikkproduksjon på 1800-tallet, men det var med det kompakte 35mm-kameraet Leica 1 på midten av 1920-tallet at selskapet som kameraprodusent begynte å endre fotografiets historie. Fotohistorie ble skrevet med Leica-pionerer som Henri Cartier-Bresson, Robert Capa, David Seymour og George Rodger. Fotojournalistikk og dokumentarfoto ble Leica-fotografenes varemerke. Napalmpiken fra Vietnam fanget av fotograf Nick Ut, er et av flere eksempler på ikoniske bilder som endret pressefotografiets verdi og viktighet.

Leicas filosofi dreier seg om sluttresultatet. Selv når Leica trommer sammen til store produktlanseringer, er det fotografene og fotografiet som står i sentrum. Av samme grunn ble Interfoto og importøren i Norge, Bresson, utfordret på å finne plass til fotografier i forbindelse med Leica Store Oslo. Løsningen har blitt å etablere et utendørsgalleri sammen med Thunes eiendomsbesittere.

LeicastoreHomepage.jpg

Leica Store Oslo har fått sin egen hjemmeside.

Galleri Thune skal vise nasjonal og internasjonal fotokunst og er ment å følge opp Interfotos debutantutstilling på Bølgen & Moi som ble avsluttet for noen få år siden. Leica Store Oslo ligger midt i smørøyet for fotointeresserte på Skøyen ved Interfoto, og vegg i vegg med fotoverkstedet Fotocare.

Leica Store Oslo holder til i Drammensveien 130 bygg C-19 (inngang fra Verkstedgata).

Les mer om butikken her: leicastoreoslo.com