Leica TL2

Pris: 20.000,-

Importør: Bresson

Da den første Leica TL ble lansert, fikk den fortjent oppmerksomhet for sin elegante og solide konstruksjon, der selve huset er frest ut av ett stykke aluminium. Også Leica TL2 er konstruert slik, og selv om det ytre er ganske likt, har Leica bokstavelig talt finpusset kroppen og rundet av de før så skarpe kantene for mer behagelig ergonomi. Ellers er konseptet ganske likt – moderne design som i høy grad baserer seg på et grensesnitt med berøringsskjerm, smartmobil-lignende visuelle menyer og gode kommunikasjonsmuligheter.

Ny 24 Mp CMOS

Leica har fått utviklet en ny 24 Mp CMOS-brikke, den første i APS-C-format i et Leica-hus. Dermed kommer Leica T-serien opp på samme nivå som de fleste konkurrentene når det kommer til bildeoppløsning.  Høyere oppløsning krever mer datakraft, og det har Leica TL2 fått mye av med samme prosessorgenerasjon som Leica M10. Leica hevder selv at autofokusen er opp til tre ganger raskere, og den viktige berøringsskjermen skal ha fått kraftig forbedret respons. Den elektroniske lukkeren åpner dessuten for serieopptak opp til 20 bilder i sekundet, og tyste lukkertider opp til 1/40.000 sekund.

18187_Leica TL2_silver+Deckel_TOP_RGB.JPGLeica TL2 preges av et rent, minimalistisk design.

Leica TL2 har også fått støtte for 4K video (30 fps), Full HD (inntil 60 fps) og HD (720 p) med mulighet for 120 fps langsom film. Ikke voldsomt imponerende i dag, når selv mobilene har fått tilsvarende spesifikasjoner. Men med Leica SLs imponerende videoegenskaper i friskt minne, skal vi sjekke hva nyskapningen er god for før vi feller en dom.

Kameraet har fått en integrert HDMI og USB 3.0-utgang for hurtig overføring av data, og USB-inngangen kan brukes til å lade kameraet fra f.eks. en PC eller en powerbank. Med den nedlastbare TL App kan Leica TL2-brukeren benytte en mobil eller et nettbrett til å styre kameraet trådløst, overføre bilder og video og ikke minst ha en ekstern skjerm.

Leica-TL2_emo_v4_RGB.jpg

Nye, avrundede kanter karakteriserer Leica TL2.

Den innebygde skjermen er 3,7" stor, men kameraet har ingen søker. Som før er det støtte for ekstern søker. Leica TL2 kan benytte alle eksisterende objektiver med Leica L-bajonett, og i dag finnes det seks optimaliserte og kompakte objektiver i APS-C-format – tre faste brennvidder og tre zoomer. Fullformatobjektivene til Leica SL kan også benyttes uten videre, og med adapter har du tilgang til både Leica M-objektiver, R-objektiver og en rekke andre systemobjektiver.

Leica TL2 vil være i salg fra midten av juli, leveres i sort og sølv, og koster ca. 20.000 kroner (kun hus).

Mer informasjon hos importøren Bresson.no.