Nye Olympus PEN E-PL9 etterfølger PEN E-PL8, og er en lettere oppgradering og modernisering. Prisen er fremdeles gunstig, ca. 6000 kroner for et velbygd kompakt systemkamerahus. De viktigste forbedringene fra E-PL8 er støtte for 4K video med mulighet for å hente ut 8 Mp stillbilder fra videostrømmen, oppgradert bildeprosessor TruePic VIII (samme som i OM-D E-M1 Mk II) skal gi bedre bildekvalitet, et større grep, innebygd «sprett-opp-blitz», kombinert Bluetooth LE og WiFi med direkte overføring til smartenheter, ny grafisk berøringsskjerm, bedre autofokus, raskere tilgang til kreative opptaksmodi, samt nye «kunstfiltre».

2_epl9_wht_top_1442ez_slv.jpg

Som sin forgjenger er Olympus E-PL9 kameraet for den som vil gjøre mer ut av fotograferingen enn med mobilen, samtidig som størrelse, enkelhet og selfie-mulighet teller. Kameraet har fremdeles 16 Mp bildebrikke, men dette er primært et kamera for den som vil ta gode bilder og ikke telle piksler. Som et fullverdig medlem av Olympus’ og Panasonics Micro Four Thirds-standard har en som kjøper et PEN-kamera tilgang til det største utvalget av objektiver for speilløse kameraer.

Enkel tilgang til mobil og sosiale medier er en nøkkelfunksjon for Olympus PEN E-PL9. Med den kombinerte Bluetooth LE- og WiFi-tilkoblingen kan du la kameraet være tilkoblet mobil eller nettbrett kontinuerlig, selv når kameraet er slått av. Bildene kan løpende overføres til mobilen og legges ut på nett, i sosiale medier eller der du vil ha dem. Samtidig beholder du full kvalitet av opptaket i kameraet på minnekortet.

4_epl9_wht_back-side_1442ez_slv_tilt-low_img_768.jpg

Du kan selvsagt også kontrollere kameraet direkte fra mobilen, også som fjernkontroll. Kameraet er også blitt enklere å bruke, og avanserte muligheter er gjort umiddelbart tilgjengelige med Avansert fotomodus (AP). Den gir lett tilgang til fascinerende muligheter som Live Composite - «lysmalerier», multieksponeringer, HDR-bilder, panorama- og alternative fokuseringer. Innebygd bildestabilisator sikrer skarpe håndholdte bilder med alle objektiver, og bedre følsomhet med ISO 6400 gjør det lettere å få godt resultat i svakt lys. Kameraet er lite og lett, det veier bare 332 gram (kun kamerahus).

6_epl9_blk_right_1442ez_slv.jpgKameraet kommer i fargene sort, brun og hvitt.

Olympus PEN E-PL9 kommer midt i mars og vil koste ca. 6.000 kroner. Med den kompakte «pannekake-zoomen» M.Zuiko Digital ED 14-42 mm F3.5-5.6 EZ må du ut med ca. 7.500 kroner.

Mer informasjon hos Olympus.