Det nye objektivet er også godt værbeskyttet og bygget i samme høye standard som de øvrige Sony G Master-objektivene. Oppløsningen skal være ekstremt høy, det mekaniske tungt og solid, og den direktedrevne stillegående autofokusmotoren skal gi svært rask autofokus. Objektivet har manuell blenderring, som kan gjøres trinnløs, en fokus hold-knapp som kan tilpasses, samt knapper for fokusmodus og til å slå av og på bildestabilisatoren.

Sony FE 100mm F2.8 STF GM OSS er konstruert med 13 elementer i 10 grupper, pluss ett APD (apodiserings)-filter som gradvis diffuserer lyset mot kantene av bildet, slik at overgangen fra skarphet til uskarpe områder blir mer markant. Denne typen filter er kjent fra bl.a. Fujfilms Fujinon XF56mmF1.2 R APD og spesialobjektiver fra bl.a. Minolta og Nikon. Objektivet er laget for Sonys spailløse E-serie, og støtter fullformat. 

Det nye objektivet er i salg i mars. Norsk pris er ikke kjent ennå, men med en oppgitt Europpris på rundt € 2100, kan vi forvente at den blir ca. 20.000 norske kroner.

I dag lanserte Sony også en mer kompakt og rimelig portrett-tele. Mer informasjon finner du her.