Dette er et allroundkamera for de flestes behov, men Pentax appellerer spesielt til alle dem som fotograferer i naturen. Mange av objektivene, også de rimelige, er laget for å tåle vær og vind – som kameraet.

Pentax K-S2 har en 20 Mp CMOS-brikke i APS-C-format, innebygd bildestabilisator og er bakoverkompatibelt med stort sett alle objektiver som er laget med K-fatning, dog med enkelte begrensninger for eldre objektiver.

K-S2 er laget både for den som skal lære å fotografere og den litt mer erfarne. Med «grønn auto» lar du kameraet styre eksponering og innstillinger, og det gjør det stort sett bra, når du kan hvile på den effektive bildestabilisatoren. Med manuelle innstillinger er det ingen grenser for å utnytte kreativiteten hos den erfarne.

Det er først og fremst et stillbildekamera, selv om det også kan ta opp Full HD video. Pentax K-S2 utmerker seg med en god søker og god ergonomi for sin klasse, og ytelsen er litt over snittet. Prisen for kamerahuset alene ligger på rundt 6500 kroner.

Mer informasjon finner du hos Ricoh Imaging:
http://www.ricoh-imaging.no/no/digital-slr/pentax-k-s2.html