• Nytt design: Både Galaxy S8 og S8+ har slanket rammene rundt skjermen, som også denne gangen er buet i kantene. De nye skjermene, som Samsung kaller «infinity display», dekker så og si hele forsiden av mobilen, så større skjermer skal ikke gå på bekostning av fysisk størrelse. Skjermoppløsningen er lik på begge modellene - 2960x1440 piksler - og S8 har en skjermstørrelse på 5,8”, mens S8+ har en skjerm på 6,2”. Navigasjonsknappene er flyttet til selve skjermflaten, og fingeravtrykkssensoren er nå på baksiden. Både Galaxy S8 og S8+ er vann- og støvtette med IP68-sertifisering, kommer med 64 GB internminne og støtter minnekort opptil 256 GB. Batteriet til S8 er på 3000 mAh, mens S8+ har litt større kapasitet med sine 3500 mAh. 

Bigger-Screen-Better-Grip-e1490775169909.jpg

  • Nye kameraer: Selve kameraet virker likt det vi kjenner fra Galaxy S7 og S7 edge, med 12 megapiksler, optisk bildestabilisering og blenderåpning på f/1.7. Som tidligere er det også laserfokus, men den skal være enda kjappere enn før. Bildeprossessoren er imidlertid ny. Den tar 3 bilder i serie, velger automatisk det klareste av de tre bildene, og bruker de to andre til å redusere uskarphet. Samsung kaller det for «Multi frame processing», og dette skal foregå så raskt at brukeren ikke legger merke til det. Frontkameraet har fått en oppgradering fra 5 til 8 megapiksler, og har samtidig fått autofokus og ansiktsgjenkjenning. Med dette lover Samsung bedre selfier, og mobilen vil kunne låse seg opp ved å gjenkjenne ansiktet til eieren.

Galaxy-S8-Display_main_2.jpg

  • Ny teknologi: Ved siden av det nye frontkameraet har Samsung også fått plass til en iris-skanner, som i tillegg til fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning og kode kan brukes til å låse opp telefonen. Menyer og grensesnitt er også oppdatert - selvsagt med Android 7.0 - og maskinvaren har også fått en liten oppdatering. Den største nyheten på teknologifronten er kanskje Samsungs taleassistent - «Bixby». I tillegg til de vanlige funksjonene vi er blitt vant med fra f.eks Apples «Siri», har Bixby blitt integrert med kameraet og skal også være i stand til å forstå kontekst på en mye smartere måte enn før, og virke sømløst sammen med apper og pekeskjermen. Man kan f.eks. ta bilde av en gjenstand man ønsker å kjøpe, så vil Bixby finne den frem i en nettbutikk som er støttet av systemet. Den skal også være i stand til å lære seg eierens rutiner og brukermønster. Dessverre snakker ikke Bixby norsk enda, og en del av funksjonaliteten ser ut til å foreløpig være forbeholdt markedene i USA, Kina og Korea. 

7-e1490775155275.jpg

Nytt tilbehør

Samsung lanserte også nytt tilbehør sammen med mobilene, og alt unntatt det nye 360-graders kameraet vil være tilgjengelig samtidig som Galaxy S8 og S8+, altså 28. april. 

Ny trådløs hurtiglader - Penere design med flere farger og bedre materialer. Prisen ligger ved salgsstart på ca 800 kr.

Ny Gear VR -  Samsung satser videre på virtuell virkelighet med et par oppdaterte VR-briller som bruker mobilskjermen til å vise innhold. En ny fjernkontroll med akselerometer og blåtann-tilkobling følger med, som gjør at Gear VR nå også kan registrere håndbevegelser og knappetrykk. Fjernkontrollen kan også kjøpes separat og brukes sammen med andre VR-briller. Pris: ca. 1500 kr.

Samsung DeX - En dokk som kobler mobilen sammen med ekstern skjerm, mus og tastatur, og kommer med to USB-porter, nettverkstilkobling og en HDMI-utgang. Brukergrensesnittet likner på det man finner på en vanlig datamaskin, og gir brukeren de fleste fordelene man får av å jobbe på en stasjonær datamaskin. For best mulig brukeropplevelse kreved DeX spesialtilpassede apper. Flere av disse skal være klare til mobilene slippes, som f.eks Microsoft Office og Adobe Lightroom og Photoshop. Pris: ca. 1500 kr. 

Ny Gear 360 - Andre generasjon 360 graders kamera med bedre grep, og skikkelig 4K video. Den støtter live streaming via Youtube, Facebook og Samsungs egne VR-strømmetjeneste. Denne kommer i mai, og vil koste ca 2500 kr.

Galaxy S8 og S8+ skal være i salg 28. april, med en veiledende pris på hhv. 7.590,- og 8.490,-.