Sony A6000 er kanskje den best bevarte hemmeligheten fra Sony. Nå som det er blitt avløst av A6300, er prisen svært gunstig, men raska på – denne godbiten er i ferd med å forsvinne.

Sony A6000 er et speilløst systemkamera som kan benytte alle Sony-objektiver med E-fatning – også fullformatobjektiver. Med adapter kan du bruke Sonys speilrefleksobjektiver (A-fatning) med full funksjonalitet, og med tredjepartsadaptere nesten alle systemobjektiver for speilrefleks på markedet.

Kameraet har en 24 Mp CMOS-brikke i APS-C-format, med Sonys effektive hybride autofokus som kombinerer det eksakte kontrastfokusprinsippet med den hurtige fasefokusteknologien.

I motsetning til enkelte andre speilløse kameraer, forsaker du lite fremfor en speilrefleks: her er både innebygd blitz og tilbehørssko, en stor og klar elektronisk søker, en vippbar skjerm med høy oppløsning, Full HD video med rent HDMI-signal ut og Wi-Fi (med NFC). Kameraet er også svært hurtig – du kan fyre av 11 bilder/sekund på bevegelig motiv (men søkeren henger ikke like godt med som en speilrefleks) opp til 2 sekunder.

Det lille formatet gjør betjeningen litt fiklete for den med store hender, og vi savner pekeskjerm på dette fine kameraet. Batteritiden er som for alle speilløse kameraer, mer moderat enn speilreflekser.

Men for under 6000 kroner, neppe til å klage på.

Mer informasjon hos Sony:
http://www.sony.no/…/kameraer-med-utskif…/ilce-6000-body-kit