En 42 Mp bakbelyst CMOS bildebrikke som også gir 5-aksers bildestabilisator (i tillegg til at Sony har bildestabilisator i mange objektiver), hurtig hybrid autofokus med både Sony-objektiver og tredjeparts objektiver (med adapter), og hele 399 faseregistrerende fokuspunkter på bildebrikken, og rike filmmuligheter med bl.a. 4K videobåde i fullformatbrikkens bredde og Super35-format.

Det solide lettmetallhuset er bygget for seriøst bruk, og delvis værbeskyttet. Kameraet kan benytte det etter hvert gode utvalget objektiver med Sony E-fatning, både fullformat- og APS-C-format-optikk. Sony leverer objektiver med eget og Zeiss-navn, og har nettopp lansert prestisjeserien Sony G Master, foreløpig med 24-70 mm, 70-200 mm og 85 mm f/1,2. I tillegg støtter Sony A7R II objektiver med de fleste fatninger ved hjelp av tilpassede adaptere.

Den store elektroniske søkeren er lyssterk og av høy kvalitet, den hurtige lukkeren har både mekanisk og stillegående elektronisk modus, og er konstruert for opp til 500.000 opptak. Noe utpreget action-kamera er A7R II ikke, med sine maksimum 5,5 bilder pr. sekund, men det er full oppløsning på 42 Mp. De avanserte filmegenskapene gjør det likevel mulig å trekke ut 4K stillbilder (8 Mp) fra sekvenser med inntil 30 bilder/sekund. Videofilm er kanskje A7R IIs beste salgspunkt, i tillegg til å være et utmerket stillbildekamera. Her får du mye av det en profesjonell videofotograf trenger i et hybrid kamera.

ISO-følsomheten er kalibrert til ISO 25.600, og kan utvides til ISO 102.400. Kameraet veier ca. 625 g med batteri, og er med ett av de kompakte objektivene også et hendig gatefotokamera.

Sony A7R II koster ca. 33.000 kroner.

Mer informasjon her: http://www.sony.no/…/kameraer-med-utskiftbare-obj…/ilce-7rm2