[Dette er en kortversjon av testen i Fotomag nr. 1 - 2016]

For all del, vi vil ikke gi inntrykk av at noe mangler ved dette objektivet. Det har imponert oss kraftig. Men vi skulle ønske Sony hadde et skikkelig speilløst sportskamera å bruke det med. Som f.eks. A99 II som vi prøvde på Photokina, men som ikke er speilløst.

For selv om den optiske og mekaniske kvaliteten er vel så bra som tilsvarende objektiver hos Canon og Nikon, så matcher ikke Sonys A7-serie disse til hurtig fotografering.

Skarpheten over hele zoomområdet er imponrende, og faller ikke mye ut mot kantene. Bare ved f/22 begrenser diffraksjon synlig. Vi har testet med både 1,4x og 2x telekonverter, og disse holder samme optiske kvalitet (bildet ovenfor er tatt håndholdt med 2x konverter). Nydelig bokeh via 11 runde blenderlameller. 

Du kan også glemme vignettering og fortegning, begge deler er minimalt.

Autofokusen er hurtig og presis, som man venter i denne klassen, det er kameraet som setter grensene her. Vi testet med Sony A7R II, som gir fantastisk oppløsning, men bare moderat ytelse. Dette objektivet er bygget for enda større utfordringer, og fortjener raskere speilløse fullformatkameraer.

Les flere tester og artikler i Fotomag nr. 1 - 2016

Fotomag 2016-1 Forside_283x400.jpg