Importør:

Med EOS 200D vil Canon nok en gang vise at de kan lage små kameraer med gode fotografiske egenskaper. EOS 200D er bare noen millimeter større enn forgjengeren 100D, har dobbelt så lang batteritid takket være et større batteri, og med en antatt pris på under 5.800 kroner ser det ut til å gi mye for pengene.

Kameraet kommer i tre utgaver, der to av dem signaliserer at dette er et kamera som henvender seg til flere enn de tradisjonelle fotografene:

Alle3

EOS 200D i helhvitt, sølv med brunt og tradisjonell svart utgave. 

Det er smartmobil-generasjonen Canon vil henvende seg til med det ganske avanserte EOS 200D. Det har både Wi-Fi og Bluetooth med kontinuerlig oppkobling mot mobil eller nettbrett. Den vribare skjermen er en pekeskjerm som gjør betjeningen lett for den som er vant til mobilen. Det visuelle grensesnittet forklarer hvordan innstillingene påvirker bilderesultatet, og kameraet er den første Canon speilrefleksen med egen selfie-modus, inkludertfunksjoner for hudtoner og uskarp bakgrunn. 

EOS 200D LCD BCK.JPG

Den vribare skjermen fyller det meste av plassen på baksiden av det lille kameraet.

Canon EOS 200D kommer med den nå velkjente 24 Mp CMOS-brikken med Canons Dual Pixel CMOS autofokus-funksjon, som sikrer rask og nøyaktig autofokus både med liveview og ved videoopptak. Det tar 5 bilder i sekundet på serieopptak, og tar opp video med Full HD og 60 bilder i sekundet. Ved vanlig fotografering gjennom søkeren benyttes 9 AF-punkter der senterpunktet er kryssfølsomt ved f/5.6. 

I dårlig lys benytter kameraet sin gode følsomhet inntil ISO 25.600 til å gi klare bilder (kan forsterkes til ISO 51.200). Som det letteste speilreflekskameraet med vribar skjerm er EOS 200D opplagt reisevennlig, samtidig som bildeteknologien er den samme som betydelig dyrere modeller.

Canon EOS 200D kommer i slutten av juli, og vil koste ca. 5.800 kroner uten objektiv.

Mer informasjon hos Canon.