Nikon CoolPix W100

Pris: Kr 1.700

Importør: Nikon

Nikon CoolPix W100 tåler dykk ned til 10 meter, fall opp til 1,8 meter og kulde inntil minus 10 grader, lover Nikon. Det er også støvtett, og burde dermed tåle å være med overalt, også når barna leker.

En 13,2 megapiksler bildebrikke og 3x Nikon-zoom tilsvarende 30–90mm burde gi bedre bilder enn de fleste mobiler og tar dessuten opp Full HD video. 

Her er ingen søker men en lyssterk 2,7" skjerm. Bildene lagres i interminnet på 22 MB eller på SD-kort, og kan overføres via innebygd Wi-Fi eller med HDMI-kabel, hvis du da ikke vil koble W100 opp mot mobil eller nettbrett med Nikons Snapbridge-teknologi via Bluetooth. Snapbridge kan være på hele tiden, og dermed kan f.eks. ungenes bilder fortløpende overføres til familiens mobil.

Ansiktsfokusering er selvsagt på plass, men også en ny funksjon som automatisk tar bilder under vann når kameraet registrerer et ansikt.

Nikon CoolPix W100 kommer i flere familievennlige farger. Prisen er også familievennlig: ca. 1700 kroner når det er i salg i september. Det er i hvert fall tidsnok til sydenturen i høstferien og skiturene i vinter.