Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Tester

Test
D7500_18_140_tilt_1
Flørter med proffene

Nikon D7500

Nikon D7500 henter godsaker fra D500, har genene fra D7200, men har sin egen personlighet. Det gir en bra miks.
Test
 Sony A9 har en ytelse og funksjoner som slår alt annet som hittil er laget. Og nå har Sonys fullformatkameraer fått et objektivutvakg å merke seg.
Et veiskille for de speilløse

Sony Alpha α9

Etter A7-serien var det ventet for alle som har fulgt Sonys og tidligere Minoltas tallsystem, at det ville komme en virkelig toppmodell. Det var også ventet at den ville hete A9.  
FotoMag-5-2017-s28-31-4
Laboratoriemålinger av høy internasjonal standard

Fotomag samarbeider med DxOMark om tester

Fra og med Fotomag nr. 5 - 2017 har vi innledet et samarbeid med DxOMark om å benytte deres tekniske kameramålinger. De vil supplere våre praktiske tester. De to første testene er NIkon D850 og Canon EOS 6D Mark II. DxOMark-målingene står på slutten av testen.    
D850_front
Rykteflommen gikk i forveien.

Prøvekjørt: Slik er Nikon D850

Nikon fyller 100 år i år, omtrent på denne tiden. Ryktene hadde allerede gått en stund, det skulle komme en arvtager etter D810. men kunne det være en verdig 100-års jubileumsmodell?  
Test
XF50mmF2_R_WR_Black+Silver_Oblique-01
Fujinon XF 50mm f/2 R WR

Femti med stil

Fujifilm produserer det ene kvalitetsobjektivet etter det andre til sitt X-system. Nå er turen kommet til en kompakt og ganske rimelig portrett-tele. Det skal visst ikke være lett å velge.  
Test
X-T20_Silver_Front
Fujifilm X-T20

Liten og forførerisk

Det er ikke størrelsen det kommer an på, blir det sagt. Fujifilm X-T20 er et eksempel på at det er mer enn en talemåte, for det er en av årets mest spennende nykomlinger.  
Test
iPhone7Plus-JetBlk-34BR-LeanForward_PR-PRINT
Apple iPhone 7 / iPhone 7 Plus

Bildesentralen

Nylig markerte Apple at det var ti år siden den første iPhone ble levert. En av de egenskapene Steve Jobs demonstrerte, var at den kunne ta bilder. 
Test
EOS 77D FRA with EF-S 18-135 IS USM LCD Out
Canon EOS 77D

Entusiast ‘light’

Canon bruker et gammelt trick når de tar velprøvd teknologi fra mer avanserte kameraer og tilbyr en ny mellomklasse. Og oppskriften fungerer bra.  
Test
GFX_50S_Front+EVF+GF63mm
Fujifilm GFX 50S utfordrer på flere kanter

Elektronisk mellomformat

Fujifilm GFX 50S er det nye speilløse mellomformatkameraet. Men enda viktigere: det er et elektronisk kamera, der mekanikken ikke begrenser mulighetene som i tradisjonelle kameraer.  
Test
TZ90_91_ZS70_k_slant_on
Panasonic Lumix DC-TZ90

Hele ferien i lommen

Årets utgave av Panasonics reisekamera med kraftig zoom har fått høyere oppløsning og en skjerm som kan vippes helt opp i selfie-modus. Ellers er endringene over Lumix TZ80 ganske beskjedne.