Importør:

EOS-1D X Mark III bruker en ny autofokussensor med omtrent 28x oppløsningen sammelignet med AF-sensoren i EOS-1D X Mark II. Nyheten får også 525 AF-punkter med Dual Pixel CMOS og LiveView, som dekker 90–100 % av bildeflaten, og samme AF-algoritme brukes ved begge fokusmodusene. EOS-1D X Mark III er også raskere, med 16 bps med mekanisk lukker, og 20 bps med liveview (mekanisk eller elektronisk lukker).

18_EOS-1DX-Mark-III_FrontSlantLeft_EF24-70F2.8LIIUSM.jpg

Bildebrikken blir helt ny, med Dual Pixel AF, men ellers er det lite vi vet om den, antall megapiksler er ikke avslørt ennå. Men det er åpenbart at Canon tar mål av seg å gjøre dette kameraet like mye til et videokamera som et stillbildekamera. EOS-1D X Mark III kan lagre 4K-filmer med 60p og 10bit med Canon Log internt. For å klare det, hiver Canon ut gamle minnekortstandarder, og slutter seg fullt og helt til CFExpress-standarden. Med denne standarden er snart 8 GB/sekund overføringshastighet en virkelighet. Canon hevder at serieopptak med RAW-format kan være fem ganger lengre enn på Mark II. EOS-1D X Mark III vil foruten stillbilder i råformat også kunne ta opp video RAW og stillbilder i 10-bit ved bruk av HEIF-filformatet.

16_EOS-1DX-Mark-III_Front_EF24-70F2.8LIIUSM.jpg

Som vi ser av bildene Canon har sluppet, er det vanskelig å få øye på de store ytre endringene. Det vi vet er at kameraet vil få belyste knapper, og at batteritiden vil b.i mye bedre tross at Canon beholder samme batteri, LP-E19. Kommunikasjonsmulighetene vil utgjøre en viktig forbedring. En ting er at kameraet får innebygd Wi-Fi og lavenergi-Bluetooth, men også dobbel overføringshastighet med den innebygde ethernet-tilkoblingen, eller den nye trådløse filsenderen (WFT-E9). Denne senderen er også kompatibel med Canons nylig lanserte Cinema EOS C500 Mark II-kamera.

37_EOS-1DX-Mark-III_FrontSlantLeft_EF24-70F2.8LIIUSM_K439.jpg

Her er nye EOS-1 D Mark III med den nye trådløse filsenderen WFT-E9 påmontert. Rask kommunikasjon blir en prioritert egenskap når dette kameraet skal brukes av sport- og actionfotografer.

På samme måte som forhåndsannonseringen av nye Nikon D6 for noen uker siden, er det mye detaljer Canon fremdeles holder for seg selv. Men følg med, Fotomag vil dekke krigen om proff-hegemoniet framover.