[Dette er en kortversjon av minitesten i Fotomag nr. 3 - 2016]

Med Lightroom på mobilen kan du fotografere og jobbe sømløst med redigering og organisering av bilder på mobil, nettbrett, PC og Mac. Bildene du legger til i Lightroom-appen synkroniseres i Adobe Creative Cloud, og blir tilgjengelige for alle enheter du har som kjører Lightroom. Alle endringer du gjør på bildene dine blir også synkronisert, så du kan f.eks redigere på mobilen mens du sitter på toget, og gjøre siste finpuss på datamaskinen når du er hjemme igjen. 

Adobe har nylig lagt til en egen kamerafunksjon som lar deg fotografere rett i appen, med mulighet for å lagre råfiler i DNG-format om telefonen din støtter det. Kamerafunksjonen gir deg god kontroll over manuelle instillinger, men får ikke utnyttet spesielle kameraegenskaper mobilen måtte ha, som f.eks eget kamera for svarthvitt. Man kan heller ikke lagre DNG og JPEG samtidig, så noen fullgod erstatning for produsentenes innebygde kamera-apper er det altså ikke.

Skulle du ikke ha et abonnement på Adobe Creative Cloud fra før av får du med en 30 dagers prøveversjon når du installerer Lightroom-appen og registrerer deg. Du kan også bruke appen uten abonnement, men funksjonaliteten vil da være begrenset. Synkronisering og redigering av råfiler er kun tilgjengelig for Creative Cloud-abonnenter, og fungerer heller ikke om du har kjøpt Lightroom til Mac/PC uten abonnement.

 

Les flere tester og artikler i Fotomag nr. 3 - 2016

FotoMag-2016-03.jpg