Importør:

[Les hele artikkelen i Fotomag 6-2018] 

I den første runden i Fotomag deltok 336 bidrag fra totalt 29 fotografer. Fotomag valgte å legge vekt både på bildenes originalitet, ide og gjennomføring, og plukket ut ni fotografer med 30 bilder til vår finalerunde. I finalen vurderte vi både hva som var det beste bildet, og fotografens evne til å se motiver på en spennende måte. Av disse ble bildet «Sommer» av Anbjørg Engen kåret som vinner.

AnbjoergEngen_Edit.jpg

Anbjørg Engen (48), Melhus, liker å ta bilder fra uvante vinkler. (Foto: privat.)

Vinneren

Anbjørg Engen er 48 år, opprinnelig vestlending, men bosatt i Trøndelag. Hun jobber som sykepleier, men sier hun har en noe urealistisk drøm om å kunne leve av fotografering. Fotoapparatet er stort sett med henne overalt. 

– Jeg prøver å lage bilder som skiller seg ut i mengden, så jeg har mange bilder «skutt» fra uvante vinkler eller komponert på særegent vis, sier hun.

Fotografering er en hobby som hun har stor glede av. 

– Etter at jeg fikk et Nikon D5100 i julegave for syv år siden har interessen og lidenskapen for fotografering gradvis vokst. Jeg har fortsatt det samme, gode, gamle kameraet, men har etter hvert investert i et par gode objektiver.

Anbjørg har ingenting imot manipulering eller redigering, men prøver å få bildene så naturtro som mulig. 

– Jeg har aldri brukt Photoshop, men setter ofte sammen ulike eksponeringer av samme motiv til HDR-bilder. Jeg mener jeg utnytter egenskapene til kameraet godt, og det er som regel også i kameraet jeg redigerer RAW-fila til jpg. Så blir det bare noen små justeringer av bildene etter at de er på plass på pc’n.

Hun ser fram til å prøve Nikon Z7, og har allerede begynt å bli kjent med kameraet gjennom Nikons egne snutter på Youtube.

94E9C2C16225466B8BAC4476EA3CC501.jpg

(Foto: © Anbjørg Engen).

Konkurransen, del 2

Anbjørg har allerede vunnet et valgfritt Nikonobjektiv blant disse:

  • 10-24mm f/3.5-4.5G DX
  • 18-300mm f/3.5-6.3G ED VR DX
  • 24-120mm f/4G ED VR
  • 28-300mm f/3.5-5.6G ED VR

Nå over nyttår starter konkurransens fase 2 der hun sammen med de øvrige nordiske vinnerne får teste Nikon Z7 med tilhørende objektiv i 3 uker for å ta tre bilder med temaene natur, portrett og fritt motiv. Når de 3 ukene er omme, vil en nordisk jury, bestående av blant annet Nikons ambassadører, gå gjennom alla bidrag og gi tilbakemeldinger. Disse bildene postes sammen med juryens kommentarer og fotografens beskrivelse på Nikons kanaler.

Følg med i Fotomag magasin, her på www.fotomag.no og på Facebook.