Importør:

Anne+Lise+Flavik+portrett+Fotokred+Klara+Opdahl.jpg

Anne Lise Flavik. Foto: Klara Opdahl ©

For den som har vært på Nordic Light fotofestival, trenger ikke Anne Lise Flavik nærmere presentasjon. 

Fra "Fjærfingertupper" © Anne Lise Flavik
Anne+Lise+Flavik_DSC0787.jpg Anne+Lise+Flavik_DSC0805.jpg Anne+Lise+Flavik_DSC0804.jpg

For alle andre, her er kortversjonen: Anne Lise var med å starte og drive Nordic Light fra starten i 2005, til hun ga seg som direktør i 2014. Sammen med kunstnerisk leder Morten Krogvold var det hun som inspirerte, tryglet, ba, fristet, endog truet fantastiske fotografer fra hele verden til å komme til Kristiansund og presentere sine bilder. Mange kommer tilbake – igjen og igjen. Anne Lise er fremdeles med, som medlem av festivalens kunstneriske råd.

Om Anne Lise Flavik på Nordic Light 2018.

I år stiller Anne Lise med egen utstilling, noe hun sjelden gjør. Utstillingen er heller ikke ny, men den er spesiell, som mye annet med denne energiske kvinnen. For blant alt det andre hun har og har hatt fingrene i, er faktisk Anne Lise også en erfaren fotograf. Fotografi er ikke bare hennes pasjon, det er også hennes fag.

På årets festival viser hun bildene fra prosjektet "Fjærfingertupper", som kom i stand da hun etter et opphold i Kautokeino for rundt 20 år siden tok med en del fotografier hun hadde tatt til kunstneren Dag Thoresen. Thoresen håndkolorerte bildene i sin spesielle stil, og resultatet var en utstilling i Kautokeino i 1998 med en serie håndkolorerte sorthvitt-bilder av inntrykk fra Kautokeino. Det er disse bildene Anne Lise viser på Nordic Light i år.