[Dette er en kortversjon av testen i Fotomag nr. 1- 2019, som du kan lese her.]

Kort fortalt er iPhone XR som en iPhone X med litt større skjerm med litt lavere oppløsning, bare ett kamera, og litt kraftigere prosessor. Eller, om du vil, som toppmodellen iPhone XS Max, men med litt mindre og avansert skjerm, fremdeles bare ett kamera, litt svakere vanntetthet, men også litt bedre batteritid og, teoretisk, marginalt bedre ytelse.

iPhone XR beholder nemlig prosessorkraften og de viktigste egenskapene fra Apples toppmodell, men du mister ‘teleobjektivet’. Som kamera og videokamera får du akkurat det samme som på toppmodellen, det gjelder også frontkameraet, men du må ‘nøye deg med’ en 6,1-tommers LCD-skjerm med oppløsning på 1792 X 828 ved 326 ppi der toppmodellen har 6,5″ HDR OLED-skjerm med oppløsning på 2688 x 1242 ved 458 ppi, og bedre kontrastforhold.

Bildene og videoene du tar blir de samme, så lenge du ikke sammenligner med teleobjektivet (men toppmodellens telekamera gir ikke alltid like god kvalitet som standard-kameraet, siden lysstyrken er dårligere). 

iPhone XR har optisk bildestabilisator av stillbilder og video, 12 Mp stillbilder og 4K-videoopptak med 24, 30 eller 60 bps. Det har også Støtte for sakte film med 120 bps eller 240 bps i 1080p, og video i tidsforløp med stabilisering, samt stereoopptak. Dessuten har det portrettmodus med forbedret bokeh-effekt og ny dybdeskarphet-funksjon, og ‘portrettlyssettingen’ fra iPhone X, men med bare tre effekter.

iPhone_XR_red-back_09122018[1].jpg

Ellers er de samme kjente telefonegenskapene på plass, som ansiktgjenjenning (Face ID), også ved betaling, Wi-Fi-anrop, og FaceTime videosamtaler, men du får ikke 3D Touch. 

Vi snakker altså om en topp moderne mobil med ytelse helt i toppklassen, men med de begrensninger ett kamera gir: i korthet, du får ikke ekte zoom.

Hele testen leser du i Fotomag magasin nr. 1 - 2019.

[Les flere tester og artikler i Fotomag nr. 1 - 2019.]

FotoMag-1-2019-cover_400px.jpg