Importør:

På kort tid har Huawei detronisert både Apple og Samsung fra tronen som beste smartmobil og beste mobilkamera. Tidligere i år testet vi Huawei P20 pro, og ble begeistret. Men nye Huawei Mate 20 Pro bryter nye barrierer med 40 Mp bildebrikke, tre Leica-objektiver og bildevinkler fra 16mm til 80mm.

Mate-20-Pro-1.jpg

I vår test av Huawei Mate 20 Pro ble vi imponert av trekameraløsningen og supervidvinkelen med god kvalitet. Mobilen leverer også bra 4K video, men det er stillbildene som gjør den til en vinner. I Fotomag nr. 5-2018 skriver vi bl.a.:

Huawei Mate 20 Pro er den beste mobilen for fotografer på markedet i dag. Kombinasjonen av lang batteritid, kommunikasjonsegenskaper, tre kameraer, stort brennviddeomfang, rå ytelse og høy bildekvalitet vil få mange fotografer til å legge kameraet hjemme.

Huawei er ikke alene i konkurransen, men har mer på lager.

HUAWEI-P20-Pro-6-1-Inch-6GB-128GB-Smartphone-Aurora-Color-611548-.jpg

Huawei P20 Pro

Den er bare noen måneder gammel, og allerede forrige generasjon, men har en attraktiv pris og er et funn for fotografer som stiller krav når de bare har mobilen å fotografere med. Ikke minst ble vi begeistret av sorthvitt-funksjonen. Vi skrev om P20 Pro da vi testet den tidligere i høst:

Har du lyst på det beste mobilkameraet på markedet er valget veldig enkelt, for her knuser rett og slett P20 Pro samtlige konkurrenter. Klasseledende batteritid og brukervennlige mobilfunksjoner er toppen av kransekaken på den beste mobilen vi noen gang har testet.

Huawei P20 Pro er fremdeles i salg, og blir vårt andrevalg etter Mate 20 Pro.

iPhone_XR_red-back_09122018.jpg

iPhone XR

Apple har kommet med tre mobiler i høst, og bestselgeren, om ikke den teknisk beste mobilen, er iPhone XR. Denne modellen har samme ytelse som toppmodellen Xs/Xs max, men en enklere kameraløsning og en litt enklere skjerm. Du får ikke zoom eller teleobjektiv, men sparer litt på det, og får for en rimeligere penge enn på lenge en iPhone som er en sann toppmodlel i ytelse. I skrivende stund er vi i ferd med å teste den, men nøler ikke med å utrope iPhone XR til vårt tredjevalg, og den Apple-mobilen det er lettest å anbefale nå.