Tine Poppe livnærer seg som fotograf med egne prosjekter og oppdrag for institusjoner og private. Hun jobber for å gi oppmerksomhet til sosiale, politiske, eksistensielle og miljømessige spørsmål gjennom kunst- og dokumentarfotografi. Dette gjør henne også i stand til å jobbe med sine egne prosjekter. Tine Poppe har mottatt en rekke priser, spesielt i utlandet, og deltatt på en rekke utstillinger. 

Hun er veldig samfunnsengasjert. – Jeg er allergisk mot urettferdighet, forteller hun til Fotomag.

Juryen sier følgende om årets vinner:

«Årets prisvinner har noe av dette ved seg i måten hun definerer sine omgivelser på, sine motiver og sin særegne etikk. Med de dystopiske og klart politisk ladede bildene søker hun en slags konfrontasjon, men stopper opp og lar resten av historien fortelles videre i våre egne tanker.»

For den engasjerte fotografen er Fotografiprisen en stor overraskelse.

– Da jeg fikk vite at jeg skulle tildeles fotografiprisen, ble jeg svært overrasket. På en skala fra en til hundre vil jeg si 120!

Av hennes prosjekter nevner vi «Four Years Later», portrettserien om folk som vanker i Skippergata i Oslo. Hun har også reist til Jordan og dokumentert Neda Ibrahims nye hverdag etter at familien ble utvist fra Norge. Hun fikk internasjonal oppmerksomhet for et prosjekt hun gjorde da Donald Trump ble nominert som republikanernes presidentkandidat. Nå står en serie bilder med klimaopptatt ungdom for tur. 

Bildeprosjektene kaller hun «sine bidrag».

– Skal jeg kunne bidra positivt, må jeg gjøre det jeg er best på. Og det er å ta bilder, sier hun.

For å se Tine Poppes prosjekter anbefaler vi å besøke hennes side: www.tinepoppe.no.


Norges Fotografforbund (NFF) ble stiftet i 1894 og er Norges største og eldste organisasjon for profesjonelle fotografer Forbundets formål er «å samle landets fotografer til samarbeid om fotografiens utvikling og ivareta fotografstandens interesse».