Fotokunstner Iffit Qureshi mottok i 2016 Oslos kunstnerpris. Hun har spesialisert seg på fotoutstillinger som viser mangfold og toleranse, med flotte, store portretter. Nå er hun i gang igjen, i samarbeid med Goethe-Instituttet. Det er en engasjert dame som vier sitt virke til å presentere mangfold med flotte portretter og menneskers historier i Oslo og andre steder. 

Bak utstillingen ligger et samarbeid med Goethe-instituttet i Oslo, som i 2019 flyttet inn i nye lokaler rett ved Alexander Kiellands plass. De skriver om utstillingen:

Vi har savnet kunst og kulturopplevelser i Coronatiden, og noen begrensninger råder fortsatt. Derfor inviterer Goethe-Institut Norwegen til fotoutstillingen «På Kiellands - Portraits of a Neighbourhood #2» - ute i det fri – nærmere bestemt på Alexander Kiellands Plass.
 
Første del av denne utstillingen var innendørs i Goethe-instituttets lokaler i Maridalsveien 33. Nå skal andre del av utstillingen vise områdets store mangfold med portretter av mennesker som bor der og deres historier med 16 nye, store fotografier.

«Goethe-Institut arbeider både internasjonalt og lokalt. Det er viktig for oss å være en positiv aktør i nabolaget. Vi er spesielt glade for å kunne bidra til kunst og kultur i byrommet med en utstilling som viser et stort mangfold av mennesker og deres historier», sier Martin Bach, instituttleder for Goethe-Institut Norwegen.

Utstillingen «På Kiellands – Portraits of a Neighbourhood #2» er resultat av et lengre samarbeid mellom instituttet og kunstfotograf, Iffit Qureshi. Hun fikk Oslo bys kunstnerpris i 2016, og er kvinnen bak suksessen Humans of Oslo. Hun har også laget Oslos første gatefotobok, «Oslofolk – en kjærlighetserklæring til byen», og har stått bak flere fotoutstillinger de siste årene. 

Utstillingen åpnet 27. mai kl 18 og varer frem til 31. august.