Årets beste Fotomag-produkter 

DE BESTE AV DE BESTE De beste produktene fra året som gikk, med hilsen fra redaksjonen i Fotomag. 

Se hele oversikten her

TEST: Nikon Z 9 

TEST Tungvekteren Nikon Z 9 er uten tvil Nikons viktigste kamera noensinne. Hvis noen skulle tvile: Nikon er tilbake for fullt.

Les hele testen her

TEST: Canon EOS R3

TEST Canon EOS R3 – hurtigtoget på sporet av en ny tid. EOS R3 er etter vår mening rett og slett Canons beste kamera til nå, og det sier ikke lite. Likevel bærer det bud om at Canon har mer på lager.

Les testen her

MOBILETEST: Den proffe Sony Xperia PRO-I

MOBILTEST Enda en toppmodell fra Sony mobil, og her har vi et rendyrket mobilkamera som du også kan ringe med. Hovedkameraet med «24mm» Zeiss-objektiv og et 12 Mp utsnitt av en 1"-type Exmor RS-CMOS, bruker en modifisert utgave av bildebrikken i Sony RX100 VII. Den mest avanserte tekniske løsningen på et mobilkamera hittil. Så, hvor bra blir bildene og filmene?

Les testen her

OBJEKTIVTESTER: Tre lange og en kort zoom

OBJEKTIVTESTER Canon RF, Nikon Z og Tamron Di III. To lekre fullformat supertelezoomer fra hhv. Canon og Nikon på testbenken, Canon RF 100-500mm f/4.5-7.1 L IS USM og Nikon Z 100-400mm f/4.5-5.6 VR S. Vi har også testet Tamrons kompakte superzoom for Sony E APS-C-format, 18-300mm F3,5-6,3 med optisk bildestabilisator. 
Sist, men ikke minst, Nikons nye, «lette» fullformat standardzoom, Nikkor Z 24–120mm F4 S. Har du nyere speilløse kameraer, er det mye å velge i.

Les testene her

OBJEKTIVTESTER: To fine og faste

OBJEKTIVTESTER Vi har testet Fujifilms imponerende «normalobjektiv» XF 33mm F1.4 og Sigmas «litt lenger enn normale» 65mm F2 DG DN | Contemporary for L-mount og Sony E fullformat.

Les testene her

KONKURRANSE: Bli med i årets EISA Maestro

KONKURRANSE Årets EISA-konkurranse er i gang, og temaet er «Joy» eller «Glede». I disse vanskelige tider, utfordrer vi leserne til å vise med bilder hvordan vi kan holde fast ved gleden. Innleveringsfristen er 1. mai 2022.

Les om konkurransen her

GUIDE: Vinterfotografering

GUIDE Lær bedre vinterfotografering av Otto von Münchow i to deler. Første del tar for seg det tekniske grunnlaget som vil hjelpe deg med å håndtere vinterens utfordringer. I neste utgave av Fotomag vil vi se på vinterens bildespråk og visuelle muligheter.

Les artikkelen og se bilder her

REISEFOTOGRAF: Tor Tveite

PORTFOLIO Med kamera til Vinter-Portugal. Tor Tveite er en av Fotomags mange lesere med blikk for det gode bildet. Han tilbragte vinterferien i Portugal, og deler sine inntrykk derfra med våre lesere, i tillegg til en nostalgisk tur til Oslo..

Les artikkelen og se bilder her