Canon EOS R3 

FØRSTEINNTRYKK Vi har sett nærmere på Canons nye proffkamera for sport- og action-fotografer, EOS R3. Se for deg at du krysser EOS 1-D X Mk III med en EOS R5 og henter øyestyrt fokus fra den legendariske EOS 3, så har du en fornemmelse av hva Canon har pønsket ut.

Les vårt førsteinntrykk her

Canon EOS M50 Mark II 

TEST Midt i den enorme oppmerksomheten Canon har fått for sine forbløffende EOS R-kameraer og RF-objektiver, er det lett å glemme Canons første speilløse systemkameraserie – EOS M. Smått er meget godt med EOS M50 Mark II, og nå kaster Canon seg også inn i kampen om vloggerne.

Les hele testen her

Samsung Galaxy Z Fold3

MOBILTEST Samsungs nye brettemobil er mindre enn du tror, til du bretter den ut og åpner en gedigen 19 cm stor skjerm. Hvilke muligheter byr den på for fotografer på farten?

Les hele testen her

Ricoh GR IIIx

PRØVEKJØRT «DEN LILLE SORTE» Ricoh GR IIIx er en GR III med ‘40mm’ objektiv i stedet for ‘28mm’ vidvinkel. Den nyeste utgaven av Ricohs nå legendariske GR-serie byr på opptaksteknikk som et ‘ordentlig’ systemkamera, men er ikke stort større enn mobilen. Med APS-C CMOS-brikke på 24 megapiksler, bildestabilisator og innebygd ND-filter er det lille lommekameraet i stand til å fange bilder både når det er lite og mye lys. Vi har prøvekjørt Ricohs lille sorte.

Les saken og se bilder her

Jonas Bendiksen: The Book of Veles

INTERVJU Jonas Bendiksen, Magnum-fotograf og dokumentarist, sjokkerer etablert dokumentarfotografi ved å skape det falske prosjektet om den nord-makedonske byen Veles, som nesten ikke lot seg avsløre, selv ikke på bestilling. Intervju ved Erik Faarlund.

Les intervjuet med Jonas Bendiksen her

Utstilling: Erling Okkenhaugs steinansikter

UTSTILLING Erling Okkenhaug er som fotograf en kreativ observatør, og nå har han utstilling i Ramme Galleri ved Hvitsten i Vestby av steinansikter – portretter han ser i naturlig stein, tydelig inspirert av Theodor Kittelsens kunst.

Les omtalen og bilder her

Canon RF 100mm F2.8 L Macro IS USM

TEST Canons nye 100mm F2.8 macro for EOS R-serien har to enestående funksjoner: Innebygd justerbar bokeh og forstørrelse opp til 1,4x. Men i tillegg har Canon proppet det nye objektivet med små og store forbedringer. Testen gir deg alle detaljene.

Les hele testen her

Telezoomer fra Canon, Nikon, Olympus og Tamron

TEST I denne runden tester vi flere ganske ulike telezoomer, men felles for dem er at de markedsføres som avanserte entusiast- og proffobjektiver. 70–200mm-zoomer fra Nikon og Canon, Tamrons ‘speilløse’ 150-500mm, Canons lille 50–200mm for EOS M og Olympus’ fine 100–400millimeter..

Les testene her

Instant: Polaroidbilder

RETRO: Øyeblikksbilder: Det første ‘instant-kameraet’ ble solgt for 73 år siden, i 1948. Vitenskapsmannen og oppfinneren Edwin Land fikk ideen da hans 3-årige datter Jennifer spurte hvorfor hun ikke fikk se bildet med en gang han hadde fotografert henne. Land ga seg ikke før han hadde løsningen, og dermed startet et fotokjemisk eventyr, som de senere årene har fått ny aktualitet. 

Les artikkelen her

Oslo Negativ

FOTOFESTIVAL Den 1. oktober åpnet Oslo Negativ dørene til det som i første omgang er en tre ukers fotofestival i lokalene til det gamle biblioteket, tidligere Deichmans. Det er ennå tid til å besøke utstillingene, de tas ned 24. oktober. Blir det mer? 

Les om Oslo Negativ her