Apple iPhone 13 Pro Max 

MOBILTEST Apple er tilbake med ny toppmodell blant sine mobilkameraer, med oppgraderte kameraer og bedre teknikk. Vi har testet iPhone 13 Pro Max, og ikke minst Apples nye ‘filmatiske’ egenskaper. Er dette et seriøst verktøy for videobruk?.

Les testen her

Ricoh GR IIIx 

TEST Selv om kameraet er lite, er det et seriøst verktøy som fortjener vår fulle oppmerksomhet. Noen overraskelser fikk vi, men de fleste var positive. Likevel: vi savner fremdeles en søker..

Les hele testen her

Nikon Z 9

FØRSTEINNTRYKK Nikons nye flaggskip Z 9 kommer snart til de heldige som har forhåndsbestilt det. Vi har dykket ned i detaljene og spesifikasjonene, og analysert de tekniske detaljene. Noen test er det ikke, men vi  gjør et forsøk på å trekke noen linjer videre for hva dette kameraet kan bety. For Nikon, for Nikon-brukere, og for hele bransjen

Les førsteinntrykket her

Sony A7 IV

PRØVEKJØRT Sony Alpha A7IV er etterfølgeren etter storselgeren A7 III. Vi lånte en tidlig utgave, og har gjort oss noen erfaringer. Vi fikk se nok til å ha store forventninger til ‘the real thing’‚ når Sony snart låner oss et ferdig eksemplar.

Les saken her

Tore Lund-Blindheim: Tulipanvariasjoner

BOK Fotograf Tore Lund-Blindheim lever av å fotografere eiendommer med kameraer og droner. Digitalt og høyst saklig. Nå har han laget bok og utstilling – om tulipaner. Vi anmelder boken.

Les bokanmeldelsen her

Guide: Fotografisk nepotisme, eller egenutvikling

GUIDE Når fotografen ikke leverer bilder på oppdrag eller holder en workshop, utfordrer han sine egne (u)vaner med å prøve ut nye uttrykk og se nære ting på en ny måte. Det er en øvelse Otto von Münchow gjerne anbefaler, og her deler han sine erfaringer.

Les artikkelen og se bilder her

Vi besøker Oseberg Photo Society

FOTOKLUBBEN Vi valgte å ta turen til vårt nærmiljø da vi første gang skulle besøke en av Norges mange fotoklubber. Oseberg Photo Society er en liten, men ambisiøs fotoklubb med sete i Tønsberg. Vi avla dem en visitt etter gjenåpningen og fikk med oss konkurransen om kveldens bilde og var flue på veggen da noen av medlemmene utvekslet erfaringer. 

Les om fotoklubben her

Sigma 150-600mm F5-6.3 DG DN OS | Sports

TEST Sigma har lenge levert gode alternativer til originaloptikk, ikke minst til lange teleobjektiver og telezoomer. Nå er de i full gang med å levere også telezoomer for speilløse kameraer. Dette objektivet kommer til å få mange tilhengere.

Les hele testen her

Canon RF 100-400mm F5.6-8 IS USM

TEST Enda en telezoom fra Canon, og denne gangen det helt nye RF 100-400mm med svak lysstyrke. Men hva betyr vel det om du har en effektiv bildestabilisator og stillegående eller helt tyst elektronisk lukker?

Les hele testen her

Panasonic Lumix S 85mm F1.8

TEST Til Panasonics S-serie fullformatkameraer har de nå sluppet en hel serie med kompakte, hybride objektiver med f/1.8 og fast brennvidde. Portrettobjektivet med 85mm brennvidde møter en skarp konkurranse.

Les hele testen her

Canon RF 14mm–35mm F4L IS USM

TEST ‘Lillebroren’ til RF 15-35mm F2.8L IS USM er et blendertrinn mindre lyssterk, men har en millimeter mer vidvinkel. Det er svært kompakt, men også kraftig digitalt korrigert. Er det akseptabelt for et objektiv i L-serien?

Les hele testen her

Canon RF 16mm F2.8 STM

TEST Det skulle ikke vært mulig. Et moderne, lyssterkt fullformat ultravidvinkelobjektiv til under 4.000 kroner? Fra Canon? Det må da være noe muffens her?

Les hele testen her

Retro: «Digital fotokjemi» – mørkerom på boks

RETRO: Samtidig som interessen for film og fotokjemi øker, ser vi også at stadig flere ønsker å simulere mørkeromspreg på sine digitale bilder. Det er flere veier til det, både i kameraet, med egne programmer og dessuten fremgangsmåter som alle kan bruke. Vi har sett på noen av alternativene. 

Les artikkelen her