Panasonic Lumix BS1H følger opp Lumix BGH1 som Panasonics andre ‘byggeklosskamera‘ primært laget for profesjonell video. 

Mens BGH1 benytter MicroFour­Thirds bildebrikke og objektivfatning, har Lumix BS1H en 24 megapiksler fullformatbrikke og L-mount-fatning – som det deler med Panasonics Lumix S-serie, Sigma fp-serie  og Leica SL-serie, begge med tilhørende L-mount-objektiver – mens også tredjeparter lager objektiver som passer.

Det nye kameraet, som også kan ta stillbilder, flytter teknikken fra Lumix S1H inn i en firkantet boks, som hverken har søker eller skjerm, og heller ikke noe grep. Derimot har det alt som grunnenheten i et modulært kamera trenger – HDMI, SDI, Ethernet og Wi-Fi-tilkobling til skjermer og nettverk, så kameraet kan styres fra en mobil, et nettbrett, en laptop eller via en ekstern skjerm. 

Primært et videokamera, leverer det 6K opptak i 3:2-format, 5,9K i 16:9-format, 4K i Super35-format  med time code, anamorfisk 3,5K og innebygd vifte for ubegrenset opptakstid. Mer enn 14 bits dynamikk med V-Log, støtte for Apple ProRes RAW og Blackmagic RAW, og Atomos Ninja V ekstern skjerm/lagring. Kommer i løpet av høsten og vil koste ca. 40.000 kroner.