Det er ikke første gang Photokina avlyses og utsettes. Etter at Photokina i 2018 kunngjorde at de ville arrangere messen hvert år, måtte de avlyse messen i 2019, fordi det var gått for kort tid siden forrige messe i september 2018 til den planlagte fortsettelsen i mai 2019. Leverandørene uteble. Derfor ble ny dato satt til 27.–30. mai nå i år.

De store uteble

Men nå under Corona-pandemien er store messer utelukket, og Photokina måtte avlyse igjen. Det var kanskje like greit. Hverken Nikon, Fujifilm, Olympus eller Leica hadde tenkt å stille likevel. Det som bare for få år siden var verdens største messe for fotografi, og den eneste bransjemessen som holdt den posisjonen i Europa, var i ferd med å bli en parentes. Uinteressant for stadig større deler av bransjen, publikum og media.

På’n igjen i 2022?

Nå satser Photokina og Kölnmesse, som er vertskap for messen, på å «la fotobransjen få tid til å samle seg igjen», og varsler derfor at neste messe vil bli arrangert først 18.–21. mai 2022. Det vi da være nesten fire år siden forrige messe, i det som skulle bli en årlig begivenhet. 

Mange er skeptiske til om Photokina klarer å komme tilbake i det hele tatt. Vi håper å kunne se nye ideer, teknologier og fotonyheter i Køln igjen om to år. Men gambler ikke på det. Det er kanskje et tegn at selv lenken til pressemeldingen om avlysningen og ny dato på Photokinas nettside, er død.