Forsiden av mobilen har en AMOLED-skjerm som buer svakt mot kantene, mens sidene og baksiden er laget av ett stykke metall. Skjermen er på 5,5” med 1440x2560 piksler og 534 ppt, og Huawei skal ha jobbet med å redusere tilfeller av feiltrykking på skjermen, særlig under fotografering. Fingeravtrykkleseren er flyttet til forsiden av mobilen for å gjøre plass til større batteri, og det er plass til to SIM-kort. Internminnet er på hele 128 GB, men det er ikke mulighet for å utvide lagringskapasiteten med minnekort, og mobilen er heller ikke vanntett.

Lon_Polished_Hairline_Grey_DualSim.jpg

Huawei Mate 9 Pro støtter dobbel SIM-kortløsning.

Kameraløsningen er også denne gangen designet i samarbeid med Leica, og likner den som sitter i P9. Den består fremdeles av to kameraer som skal jobbe sammen for å gi deg bedre bilder. Som hos P9 tilsvarer bildevinkelen 27mm i 35mm-format, og begge kameraene har blenderåpning på f/2.2. Huawei har imidlertid økt oppløsningen på svarthvittkameraet fra 12 til 20 megapiksler, mens fargekameraet holder seg på 12 megapiksler. RAW-støtte er på plass, og ettersom Huaweis innebygde galleri-app nå kan lese av og redigere råfilene er man ikke lenger avhengig av egne apper for å ta råfilene i bruk.

Lon_Polished_Hairline_Grey_Connectivity.jpg

Kameraet i Huawei Mate 9 Pro er videreutviklet fra forrige modell i samarbeid med Leica.

Autofokusen skal også være forbedret i forhold til P9 og P9 Plus, og består nå av en kombinasjon av laserfokus, fasefokus, dybdefokus og kontrastfokus. Som vi har sett hos Huawei P9 har nykommeren også en egen funksjon der informasjon fra de to kameraene kombineres for å skape bilder med tynn dybdeskarphet, og denne skal være ytterlige forbedret ved hjelp av en ny bildeprossessor. Mate 9 Pro byr også på en ny funksjon Huawei kaller «hybridzoom». Dette går ut på at programvaren kombinerer et utsnitt av bildet fra sorthvitt-kameraet med fargeinformasjon fra RGB-kameraet, noe som i følge Huawei i praksis skal kunne gi fotografen 2x zoom uten alle ulempene som vi normalt får med vanlig digitalzoom.

Lon_Grey_Long Life Battery.jpg

Batteriet er på hele 4000 mAh, og kan hurtiglades.

Mate 9 Pro skal være Huaweis raskeste telefon noensinne, og under panseret finner vi Huawei sitt nye brikkesett - Kirin 960, og hele 6 GB systemminne. En ny hurtiglader skal kunne lade telefonen til 58 prosent i løpet av en halvtime, og med en batterikapasitet på hele 4000 mAh lover Huawei at selv de ivrigste brukerne vil kunne bruke telefonen gjennom en hel dag uten å måtte ty til laderen underveis. Grensesnittet og strømstyring skal også være forbedret, og telefonen skal kunne lære seg bruksmønsteret til eieren og optimalisere apper og strømforbruk etter dette.

Fotomag er allerede i gang med testingen, og kommer tilbake med nærmere test på nett og i Fotomag magasin..

Huawei Mate 9 Pro er i salg fra 15. desember med en veiledende pris på 7990,-